Він добре знав, що вбиває мирних: Відео допиту російського пілота, що вижив під Черніговом

Українські військові допитали пілота, що вижив після падіння збитого ворожого літака над Черніговом. За його словами, він знав куди і для чого вирушає. Відео допиту опублікували в одному із Telegram-каналів, передають Патріоти України.

Повідомляється, що у суботу, 5 лютого близько 12:40 над Черніговом було збито літак російський окупантів, що обстрілював мирних жителів. Внаслідок падіння літака на території приватного сектору виявлено 3 авіаційні бомби ФАБ-500. Проводяться заходи щодо евакуації населення з мікрорайону.

Один із льотчиків на прізвище Криволапов загинув, другий встиг катапультуватися і намагався втекти, незважаючи на поранення голови. Пілота, що вижив, на прізвище Красноярцев незабаром затримали, при ньому знайшли документи з координатами цілей. Він зізнався на камеру, що встиг здійснити три вильоти зі скиданням бомб і знав про те, що доведеться атакувати мирних жителів.

Зазначається, що пілоти Криволапов та Красноярцев, збиті над Черніговом, уже не вперше вбивають мирних громадян. До цього вони це робили, наприклад, у Сирії. Проте в Україні їм це не зійшло з рук.

Після гучного скандалу: Вербицького звільнили з посади заступника генпрокурора

понеділок, 1 липень 2024, 12:28

Заступника генерального прокурора Дмитра Вербицького звільнили з посади, передають Патріоти України. Сьогодні, 1 липня, генеральний прокурор Андрій Костін підписав наказ про звільнення Вербицького за власним бажанням. Згідно з нещодавнім розслідуванням...

Справа не лише в газі: Європейський Союз потрапив у нову залежність від Росії, - Financial Times

понеділок, 1 липень 2024, 11:59

Залежність Європейського Союзу (ЄС) від російських добрив зростає, що загрожує довгостроковій продовольчій безпеці регіону, оскільки місцеві виробники не можуть конкурувати з дешевими російськими продуктами. Відсутність виробництва добрив у Європі може...