"Він готувався дуже довго": Шольц заявив, що Путін готовий до тривалої війни з Україною

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що президент Росії Володимир Путін готувався до війни з Україною щонайменше рік, перш ніж розпочати її. На думку німецького лідера, Росія, швидше за все, зможе вести затяжну війну. При цьому РФ уже відчуває дію запроваджених проти неї санкцій через вторгнення в Україну. Про це Шольц заявив в інтерв'ю телеканалу CBS News, передають Патріоти України.

На думку федерального канцлера Німеччини, Путін готувався до вторгнення в Україну протягом тривалого часу, отже, з високою ймовірністю, він готовий до тривалих військових дій. "Він (Путін. - Ред.) - лідер дуже великої країни, в якій живе багато людей, з великими коштами, і він справді веде цю жорстоку війну - і готувався до неї дуже довго. Я думаю, що рішення розпочати цю війну було ухвалено за рік до її початку або, можливо, раніше, тому що він готувався до неї. І тому він зможе продовжувати війну дуже довго", - сказав Шольц.

При цьому, на думку німецького політика, заяви російської правлячої верхівки про те, що накладені Заходом на Росію санкції "роблять економіку РФ лише міцнішою" - м'яко кажучи, не відповідають дійсності.

"Це справді завдає йому болю, Путін розуміє глибокий вплив наших санкцій на його економіку... Це зараз відбувається з країною, яка не настільки розвинена, яка дійсно потребує всіх технологій решти світу для того, щоб мати аналогічний рівень життя і мати шанс бути частиною зростання світової економіки", - заявив федеральний канцлер Німеччини.

Також Шольц зазначив, що 2 мільярди доларів на місяць, які Німеччина витрачає на купівлю російських енергоресурсів і які можна порівняти з розміром німецької допомоги Україні, Путін просто не здатний направити на озброєння. "Він не може нічого купити на гроші, які він отримує від нас, тому що він має всі ці санкції на імпорт сучасних технологій і речей, які він шукає. І це дуже злить Путіна", — сказав Шольц.

Також він зазначив, що суми, які Німеччина витрачає на російські енергоресурси, як і обсяги нафти, газу і вугілля, що купуються в РФ, - постійно знижуються.

"І я ще раз говорю, що ми вирішили, що ми робимо — ми розробляємо санкції таким чином, щоб вони нашкодили Путіну, і це те, що ми робимо. І, повторюся, зараз ми серйозно інвестуємо в технології, трубопроводи, порти. І я знаю, що є люди, які іноді думають, що коли ви прийняли рішення сьогодні вдень, наступного ранку у вас є порт і 40-кілометровий трубопровід... У реальному житті цього не відбувається", - пояснив німецький лідер.

"Ціль знищено": Олещук показав влучну роботу зенітників по ворожих "Шахедах"

вівторок, 23 квітень 2024, 15:52

Командувач Повітряних сил Микола Олещук подякував зенітникам Одеської бригади за ефективне знищення дронів-камікадзе противника в ніч на 23 квітня, передають Патріоти України. Пряма мова: "Дякую воїнам зенітної ракетної Одеської бригади, які у ніч на 2...

Ситуація складна: Бійці ЗСУ готуються до боїв у самому місті Часів Яр, - боєць ЗСУ

вівторок, 23 квітень 2024, 15:39

У районі Часового Яру на Донеччині ситуація залишається складною. Бійці ЗСУ готуються до боїв у самому місті, а в районі Іванівського українські захисники стяглися з кількох позицій. Проце повідомляє боєць 210-ї ОСБр "Берлінго" з позивним "Балу", перед...