"Він красунчик": Резніков розповів, що заяви Лаврова допомогли зблизити Україну та Ізраїль

Міністр оборони Олексій Резніков висловився в ефірі телемарафону щодо заяв голови МЗС РФ Сергія Лаврова - той припустив, що Гітлер мав єврейське коріння та порівняв його з Володимиром Зеленським, передають Патріоти України.

Так, від початку повномасштабного вторгнення в Україну Ізраїль намагався тримати нейтралітет. Утім, скандальна заява Лаврова змінила позицію Тель-Авіва.

У ході розмови Резніков жартома зазначив, що голова МЗС РФ зробив все можливе, щоб зблизити Україну та Ізраїль.

"Завдяки таким зусиллям проукраїнськи налаштованого міністра закордонних справ Росії Ізраїль повернувся нарешті в наш бік. До цього ізраїльська влада тримала стійкий баланс у питанні війни: ні з Україною, ні з Росією", - заявив міністр. "Після всіх висловлювань Лаврова, він красунчик, я вважаю", - підсумував міністр оборони.

Нагадаємо, в інтерв'ю італійській телекомпанії Лавров порівняв президента України Володимира Зеленського з Гітлером. Міністр заявив, що в Адольфа Гітлера була "єврейська кров", а найпалкіші антисеміти, як правило, євреї. Ізраїль обурився такими заявами.

В Україні заяву Лаврова назвали "печерним антисемітизмом", а в Німеччині представник уряду ФРН Штеффен Хебестрейт слова глави МЗС РФ назвав "абсурдом".

МЗС Росії не зупинився на цьому і після скандалу з Лавровим вирішив продовжити серію звинувачень ізраїльського уряду, який підтримав боротьбу України за незалежність. Слова глави МЗС Ізраїлю Яїра Лапіда, який обурився порівняннями Лаврова євреїв, Зеленського і Гітлера, в Москві назвали "антиісторичними".

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...