"Він любить Україну - і йому здається, що він діяв правильно": У Нацполіції розповіли про мотиви підозрюваного у вбивстві Фаріон

Заступник голови Національної поліції Андрій Нєбитов переконаний, що 18-річний В'ячеслав Зінченко, якого підозрюють у вбивстві мовознавиці та екснардепки Ірини Фаріон, дотримується проукраїнської позиції. Хлопець поважає Україну і "вважає, що вчинив правильно", передають Патріоти України.

Про це Нєбитов сказав у інтерв'ю "Радіо Свобода". Він зазначив, що підозрюваний "був учасником певних груп не дуже проукраїнського спрямовання", але є патріотом України.

"Є людина, абсолютно проукраїнська. Я особисто з ним спілкувався. Він поважає Україну. Його батько воює в певній бригаді. Він любить Україну і йому здається, що він діяв правильно. Він вважає, що не треба розділяти українське суспільство", – стверджує Нєбитов.

Також, за його словами, у групах, учасником яких він був, хлопцю давали рекомендації, як замаскувати себе, як залишитися непоміченим, як зробити так, щоб не бути викритим у скоєнні злочину.

Нєбитов також зазначив, що хлопець обрав Фаріон як жертву, бо вона була незахищена. "Він обрав собі об'єкт, який був максимально незахищеним. Адресу (Ірини Фаріон. – Ред.) він взяв з роликів в Youtube", – сказав заступник глави Нацполіції.

Раніше журналісти відшукали батька затриманого, який служить на фронті, і він сказав, що у син не має жодних українофобських поглядів і є патріотом України.

"Мотивів для убивства Фаріон не було, він не мав жодних українофобських поглядів, він патріот. Навпаки: він закінчив курси керування БпЛА, щоб долучитися до українського війська, займався футболом", – заявив чоловік.

У глибокому тилу Росії згоріли три гелікоптери, котрі ворог використовував у війні проти України – ГУР (відео)

субота, 27 липень 2024, 17:23

В результаті диверсійних заходів на території Росії було уражено три ворожі вертольоти, передають Патріоти України з посиланням на "Українську правду". Зазначається, що 24 липня 2024 року на аеродромі "Кряж" у місті Самара згорів військовий багатоціль...

Україна вдарила по аеродрому стратегічної авіації в російському Запаляр'ї, звідки ворог відправляє літаки для ракетних ударів по наших мирних містах. Результат приголомшливий для росіян

субота, 27 липень 2024, 16:30

У суботу 27 липня дрони української розвідки уразили ворожий дальній стратегічний бомбардувальник -ракетоносій ТУ-22М3 на аеродромі "Оленья" в Росії. Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на своє джерело в ГУР МОУ, передають Патріоти Укр...