Він не користується підтримкою "веж": Як новий "куратор" підбирає кадри для управління Донбасом

Підбираючи кадри, новий куратор окупованих територій Сергій Кирієнко використовує політику "соціального ліфта" для людей, яким він може довіряти. Про це розповів політолог Віталій Кулик, передають Патріоти України.

Він зазначив, що стиль управління процесами Кирієнка суттєво відрізняється від того, що було раніше. "Він намагається себе позиціонувати як спадкоємець Путіна, але не користується підтримкою "веж" Кремля: силовиків, військових та олігархічного крила, він є "виносним модулем" для кремлівської архітектури, тому йому потрібно посилитися", - заявив він.

За його словами, таким посиленням має бути доведення власної ефективності на окупованих територіях: саме тому він здійснює роуд-шоу ними, їде то до Маріуполя, то до Мелітополя, то до Бердянська чи Херсона, розповідає, що "Росія тут надовго" - звідси і "концепція" про те, що ці території будуть анексовані, такі меседжі направлені місцевим колаборантам та генералітету.

Під нову парадигму відбувається підбір кадрів. Кирієнко приходить не сам, маючи певний карт-бланш від Путіна на власну кадрову політику на окупованих територіях. "Тому замість Ананченка там з'являється Віталій Хоценко, що був першим номером програми "лідери Росії", яку очолював сам Кирієнко. "Лавка запасних" велика: через програми Кірієнка пройшло досить багато управлінців та чиновників, тобто це "соціальний ліфт" для людей, вірних особисто Кирієнку, вони прийшли з "Росатому" або з семінарів, якими керував перший заступник голови АП Росії, якого іноді умовно відносять до "щедровітян", звертаючи увагу на поверховість засвоєння основ цієї школи", - висловив думку Кулик.

Він зазначив, що саме Кирієнко був замовником багатьох дослідницьких програм, які розроблялися школою Щедровицького-молодшого з 2010 по 2021 рік. Всі ці речі врешті-решт і виродилися за допомогою Антона Вайна, Кирієнка та Тимофія Сергійцева у рашизм.

Джерело: Апостроф

Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...

У Харкові затримали ремонтників, які "полювали" на мобільні вогневі групи та оборону міста (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:41

Двоє чоловіків готували серію повітряних атак на позиції ЗСУ. Серед основних цілей були фортифікаційні споруди, укріпрайони українських військ та мобільні вогневі групи. Для удару окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби, передають Па...