Він нічого не переплутав? Експрезидент США назвав Зеленського крутим хлопцем із Техасу

Колишній президент США Джордж Буш відзначив жорсткий характер українського президента Володимира Зеленського та жартома порівняв його із «крутим хлопцем із Техасу» – американського штату, який славиться своїми ковбоями. На його думку, українського лідера слід підтримувати в протистоянні російській агресії, оскільки Путін загрожує вторгненням не лише сусідній державі. Про це він говорив у відеочаті під час конференції в Києві, передають Патріоти України із посиланням на Politico.

«США все ще повинні підтримувати таких людей, як Зеленський, коли вони демонструють мужність», – заявив Джордж Буш.

Експрезидент США наголосив, що господар Кремля Володимир Путін намагається побудувати нову імперію, тому на вторгненні в Україну він може не зупинитися і тоді США будуть змушені долучитися до допомоги таким країнам, як Польща, Литва та Латвія. «Ситуація в Україні має значення для безпеки США», – сказав він.

Водночас Буш вважає, що Білому дому буде дедалі важче переконувати американців, що допомога Україні в їхніх інтересах. «Насамперед Україна повинна подолати корупцію. Нещодавні перестановки в уряді показали мені, що Зеленський хоче це зробити», – зазначив Буш.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...