"Він ніколи не виявляв страху": Командир добровольчого формування "Фрайкор" загинув у боях за Харків

Засновник добровольчого формування «Фрайкор» Георгій Тарасенко загинув у боях із російськими окупантами в Харківській області. Повідомлення про загибель командира з’явилося на офіційних сторінках «Фрайкора» у Facebook та Telegram увечері у суботу, 26 березня, передають Патріоти України.

«Георгій був найкращим із нас, він завжди першим вів нас у бій і ніколи не виявляв страху. Так сталося, у його останньому бою, проводячи контрнаступ на позиції ворога, він йшов першим у складі нашої бойової групи», — йдеться в некролозі.

У підрозділі нагадали, що Георгій Тарасенко брав участь у Революції Гідності та боровся проти створення «ХНР». 2014 року, коли йому було 17 років, Тарасенко вирушив добровольцем на Донбас, а через три роки — заснував «Фрайкор».

Під його командуванням підрозділ здійснив сім бойових ротацій у зоні АТО/ООС та з перших днів повномасштабного російського вторгнення став на захист Харкова.

«Ми становилися як організація та підрозділ завдяки його керівництву. Незважаючи на цю тяжку втрату, наш підрозділ продовжує виконувати бойові завдання, наша організація продовжить справу Георгія, ми продовжимо боротися за Велику Соборну Україну. Георгій Тарасенко назавжди у строю!», — заявили у «Фрайкорі».

Справа не тільки у ЗСУ: Плетенчук пояснив, чому росіяни бояться зараз використовувати Кримський міст

вівторок, 7 травень 2024, 21:02

Росіяни не використовують у повному обсязі Кримський міст для військової логістики, адже бояться, що конструкція може не витримати через пошкодження. Про це заявив начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони Півдня Дмитро Плетенчук у вівторок...

Необхідне й сучасне рішення: В Україні створили новий окремий рід військ

вівторок, 7 травень 2024, 20:29

Кабінет Міністрів підтримав проєкт указу президента України Володимира Зеленського, напрацьований Міноборони спільно з Генштабом, про створення окремого роду військ в ЗСУ – Сил безпілотних систем. Про це повідомив міністр оборони Рустем Умєров 7 травня...