Він просто чекав на транспорт: Убитий на зупинці в Харкові 13-річний хлопчик виявився сином української шахістки

Кілька днів російські агресори в черговий раз обстріляли Харківський житловий масив Салтівка. Снаряди РСЗВ "Ураган" прилетіли в зупинку громадського транспорту. Загинув 13-річний підліток, передають Патріоти України.

Батько хлопчика кілька годин читав молитви над загиблим сином. Він тримав руку загиблого хлопця, а дівчина-поліцейська при цьому тримала руку чоловіка.

Чемпіонка Європи з шахів Наталія Жукова розповіла, що загиблий 13-річний Дмитро був сином української шахістки, міжнародного майстра (WIM) Вікторії Кубати. Хлопчик разом з рідними просто стояв на зупинці в Київському районі міста і чекав на транспорт.

Жукова обурилася через те, що, поки російські та білоруські шахісти спокійно грають і беруть участь в турнірах, Вікторія оплакує свого сина і молиться за поранену дочку.

"20 липня, в Міжнародний день шахів, під час ранкових обстрілів Салтівського району міста Харків загинули три людини: серед них – 13-річний хлопчик, син шахістки Wim Вікторії Кубати. Його сестра, учениця 9-го класу, отримала важкі поранення, і зараз лікарі борються за її життя", - написала Жукова у Facebook.

Наталя нагадала, що батько загиблого хлопчика понад дві години читав молитви над тілом сина. "А в цей час шахісти Росії та Білорусі спокійно грають в шахи, адже це не їхня війна?" - написала переможниця Олімпіади.

Жукова нагадала, що спортсменів з цих країн не відсторонили від турнірів. Зазначимо, Дмитро - онук відомого дитячого тренера з шахів Лідії Саханович. Серед її вихованців - чемпіон Європи та призер чемпіонату світу та шахової Олімпіади Антон Коробов.

13-річний Дмитро навчався в 17-й школі Харкова, яку російські окупанти знищили 1 червня - в День захисту дітей. Діма був яскравою та розумною дитиною і займався спортивними танцями.

Було кілька причин: Сирський пояснив відхід українських сил з Авдіївки

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:52

Для відходу українських сил із Авдіївки Донецької області було декілька причин. При цьому під час боїв за місто російські війська зазнали колосальних втрат, зокрема понад 47 тисяч військових. Про це розповів головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, пе...

ISW підрахував, скільки території окупанти захопили в Україні з початку зимового наступу

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:50

З початку 2024 року окупаційна армія РФ змогла просунутися в Україні майже на 100 квадратних кілометрів. Як повідомляє Інститут вивчення війни, з початку свого наступу, який стартував у жовтні 2023 року, загарбники захопили вже 505 квадратних кілометрі...