Він просто не хоче колись сісти в тюрму? Автор ідеї про ухвалення законопроєкту щодо олігархів за спецпроцедурою... не голосував за неї

Федір Веніславський. Фото: president.gov.ua.

Народні депутати від фракції "Слуга народу" у закритому чаті висловили обурення тим, що автор ідеї про ухвалення законопроєкту щодо олігархів за спецпроцедурою, нардеп Федір Веніславський 23 вересня за неї не голосував. Про це LB.ua повідомило джерело у фракції. Журналісти зазначили, що у них є скріни переписки, але не опублікували їх, передають Патріоти України.

"За запропоновану Федором В. спецпроцедуру добре знаючий Федора В. Федор В. не проголосував. Стрьомно", – написав один із нардепів. "Бо їм ще в університетах викладати… Для таких голосувань є інші люди", – написав його колега.

За даними журналістів, нардепи висунули вимогу пояснити ситуацію голові фракції Давиду Арахамії та його заступнику Олександру Корнієнку. "Можете пояснити нам, "довірливим", що це за х..ня", – заявив у листуванні один із депутатів.

Веніславський у коментарі LB.ua сказав, що за "спецпроцедуру" проголосував, але його голос на зарахували. "Можливі два варіанти: або не спрацювала кнопка, або моя карточка, коли я виходив до трибуни і готувався доповідати, була вставлена в трибуні у слеш, а я проголосував на робочому місці без карточки. Але я підтримую цю процедуру", – зазначив народний депутат.

Веніславський додав, що не писатиме заяви про те, що картка не спрацювала, тому що вона не буде мати "ніяких юридичних наслідків". Колишній народний депутат, заслужений юрист України Леонід Ємець повідомив, що є кілька рішень Конституційного Суду, в яких зазначено, що розгляд законопроєкту за спеціальною процедурою суперечить Конституції.

"Це перешкоджання діяльності народного депутата, обмеження його конституційного права подавати, обговорювати та наполягати на своїх правках. Ця процедура поставить під сумнів конституційність самого рішення. За поданням 45 народних депутатів його можна буде оскаржити. Ті, хто сьогодні в Раді, починаючи від керівництва, апарату та всіх дотичних, можуть понести саме кримінальну відповідальність за перешкоджання діяльності народному депутату", – заявив юрист.

Загрожує 20 років в'язниці: ФСБ затримала українця на кордоні з Грузією, - росЗМІ

субота, 20 квітень 2024, 16:52

У Північній Осетії затримали громадянина України за підозрою в передачі українським спецслужбам інформації про розташування російських військових. Про це повідомляє місцеве видання "15-регіон" з посиланням на пресслужбу прикордонного управління ФСБ Рос...

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...