"Він сам на себе накликав біду": На заводі у Гродно Лукашенка назвали колишнім президентом і висунули вимоги (відео)

Три ключові вимоги білоруській владі - відставка Олександра Лукашенка з поста президента, звільнення всіх політичних в'язнів і припинення репресій проти народу.

На підприємстві Гродножилбуд емоційно виступив один з робітників, який назвав переможця виборів президента Білорусі за версією Центрвиборчкому Олександра Лукашенка колишнім президентом, закликав його піти у відставку і взяти відповідальність за всі резонансні події, що відбулися після оголошення результатів виборів, передають Патріоти України.

Оголосивші страйк робітники Гродножилбуду, які не визнають підсумків виборів президента Білорусі і закликають до перерахунку голосів, висунули три ключові вимоги білоруській владі - відставка Олександра Лукашенка з поста президента, звільнення всіх політичних в'язнів і припинення репресій проти народу.

Один з робітників виголосив промову, яка викликала резонанс у Мережі. За його словами, влада спровокувала ситуацію, в результаті якої постраждали 7,5 тисячі білорусів і повинна понести за це відповідальність. Співробітник підприємства засудив виступ вже "колишнього президента" Лукашенка, який згадав тільки про постраждалих під час мирних протестів силовиків.

"Весь цей конфлікт можна було вирішити тихенько, спокійно і мирно. Але вони не захотіли. Виходить, вони, так би мовити, спровокували. Виступ нашого, я вже сьогодні не боюся сказати, колишнього президента про те, що постраждало 120 осіб ОМОНівців... А хто відповість за 7,5 тисяч? Вбитих морально, покалічених фізично. Хто? А де ті зниклі люди, про яких не можуть дізнатися ні батьки, ні дружини? Де? А ті, що постраждали, 7,5 тисячі, хто за них? За 100 повинні відповісти, а за цих - ні?" - зазначив чоловік.

Він вважає, що в ситуації, що склалася, Лукашенко повинен залишити пост глави держави, а країна потребує повного перезавантаження органів державної влади. "У нас одне питання сьогодні - прибрати брехливий наш уряд. Центральну виборчу комісію, парламент, і в першу чергу - Олександра Лукашенка", - додав він.

Також робочий вказав на той факт, що Лукашенко відверто "перегнув палку" з результатом у 80% голосів - якби ЦВК показала 54-55%, то народ ще б якось заспокоївся і міг повірити. "І він залишився б. Він сам перегнув палицю! Він сам на себе накликав ось цю біду. І сьогодні йому треба і доведеться обов'язково відповідати перед людьми і перед суспільством ...", - сказав співробітник Гродножилбуду.

Наостанок він підкреслив, що білоруси, які вийшли на протести, не є ані наркоманами, ані п'яницями - це простий народ, який не грає в геополітичні ігри, а лише прагне до того, щоб в країні була нормальна влада. Керівництво має бути чесним і вести державу до світлого майбутнього.

Джерело: Главред

Окупанти вдарили по Слов'янській ТЕС (фото)

неділя, 5 травень 2024, 18:28

«Сьогодні 5 травня о 10:35 розпочався обстріл Слов'янської ТЕС Донбасенерго. Під час обстрілу було пошкоджено ряд об'єктів на території станції», – зазначив він. Він додав, що російські військові завдали удару чотирма касетними ракетами з РСЗВ «Смерч» ...

Москва намагається тиснути на "всіх напрямках": Росія готує диверсії по всій Європі, - FT

неділя, 5 травень 2024, 17:48

Росія активно готується до проведення диверсій, зокрема, вибухів та підпалів на території Європи. При цьому, її не бентежать можливі жертви серед цивільних. Про це пише FT, передають Патріоти України. Акти саболтажу уже відбувається. Розвідки країн Євр...