"Він сказав, що підтримує Україну і всіх нас": Принц Гаррі зателефонував парамедикині "Тайрі" після її звільнення з полону

Відома українська волонтерка та парамедикиня, яка з 2014 року рятувала людей на Донбасі, Юлія Паєвська "Тайра" після звільнення з російського полону спілкувалася по телефону із принцом Гаррі. Саме він, за словами українки, надихнув її не здаватись та продовжувати боротьбу, передають Патріоти України.

Із членом британської королівської родини "Тайру" пов'язує те, що вона бере участь у "Іграх нескорених" у складі української делегації, а принц Гаррі – ініціатор проведення цих змагань. Про що розмовляла Паєвська з герцогом Сассекським, вона розповіла в інтерв'ю The Telegraph.

За словами військовослужбовці, телефонна розмова зі спадкоємцем на престол відбулася приблизно через тиждень після її звільнення з полону. "Тайра" поділилася, що принц говорив про Україну "щиро та рішуче"

"Він просто надихнув мене продовжувати боротьбу. Він сказав, що підтримує Україну і всіх нас. І що сім'я "Ігор нескорених" завжди дбає про своїх членів... Я дуже вдячна принцу Гаррі, бо саме після "Ігор нескорених" росіяни перестали мене допитувати і катувати. Я думаю, що поширення інформації по всьому світу вплинуло на їхнє рішення обміняти мене", – прокоментувала парамедик.

Незважаючи на травму, отриману в полоні, Паєвська заявила в інтерв'ю, що сповнена рішучості продовжувати допомагати Україні та наближати країну до перемоги над російською агресією.

"Росіяни сказали мені, що краще покінчити життя самогубством, тому що вони все одно уб'ють мене, але я намагалася вірити, що виживу. У мене не було абсолютно ніякої інформації про те, що відбувається у світі. Я навіть не знала, чи жива моя сім'я і чи вціліла моя хата, бо росіяни вже майже були в Києві, коли ми виїжджали... Говорили, що нас ніхто не підтримує, що інші країни дають нам тільки стару, іржаву зброю. Говорили, що ми нікому не потрібні і що про Україну всі давно забули", – розкрила медик-доброволець.

Німецький виробник БПЛА відкриє ще один завод в Україні: Стало відомо, скільки дронів вироблятиме

субота, 20 квітень 2024, 9:50

Німецький виробник безпілотників Quantum-Systems відкриє ще одне виробництво дронів в Україні з потужністю до 1000 БПЛА на рік. Про це повідомили на сайті компанії, передають Патріоти України. Новий завод стане другим підприємством компанії в Україні,...

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 20 квітня

субота, 20 квітень 2024, 9:15

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.04.24 орієнтовно склали: