Він так турбувався про український ліс, але...: Журналісти дізналися про новий бізнес Олега Ляшка (відео)

Голова «Радикальної партії» та колишній народний депутат Олег Ляшко став співвласником деревообробної компанії «Сінегрі». Як повідомляють журналісти проєкту «Слідство.Інфо», у Верховній Раді Ляшко лобіював законопроєкт щодо запровадження заборони на вивезення необробленої деревини з України, передають Патріоти України.

Як з’ясували журналісти, з березня цього року Ляшко спільно з радикалом Олегом Авер’яновим є співвласниками компанії «Сінегрі», яка працює на «малій батьківщині» Ляшка – Чернігівщині. За інформацією митної служби, яку розслідувачі отримали з власних джерел, компанія успішно експортує свої товари. Зокрема, у 2019-2020 роках «Сінегрі» вивезла за кордон 595 тонн різної продукції – переважно деревини, а також цвяхів, гвинтів, необробленого волокна. Журналісти також дізналися, що фірма виробляє дерев’яні будинки та столярні вироби.

Водночас у 2015 році Верховна Рада запровадила 10-річну заборону на вивезення необробленої деревини з України. Одним з авторів законопроєкту був Ляшко, який переконував у потребі його запровадження. Це, на його думку, мало б поліпшити умови для вітчизняного бізнесу та збільшити кількість інвестицій. На момент ухвалення мораторію Ляшко був народним депутатом.

Крім того, редакція виявила ще щонайменше дві компанії, що можуть бути пов’язані з новим бізнесом екснардепа – «Брус Майстер» та «Маркет Ліс». Обидві зареєстровані за тією ж адресою, що й «Сінегрі» – у будівлі в селі Новий Білоус, що поблизу Чернігова. Але «Брус Майстер» збанкрутував у 2019 році, а якраз перед цим устиг продати свої автівки фірмі «Сінегрі».

ЗМІ зазначає, що обидві компанії Ляшко відвідував як народний депутат. На зустрічах з колективами політик говорив про те, наскільки важлива заборона на вивезення лісу, і як вона допомагає цим компаніям. Натомість зараз Ляшко не згоден, що міг просувати їхні інтереси. «Мораторій на вивезення необробленої деревини – не в моїх власних чи членів «Радикальної партії» приватних інтересах, а в інтересах України, розвитку вітчизняної економіки та зменшення безробіття українців», – сказав він у коментарі журналістам.

В Україні відкрили завод із виробництва високотехнологічних німецьких БПЛА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:45

В Україні відкрили завод німецької компанії Quantum-Systems GmbH з виробництва безпілотників. Про це напередодні повідомила пресслужба компанії. . Очікується, що на виробництві збиратимуть по 1000 дронів на рік, а також виготовлятимуть запчастини. . ...

"Соколам путіна" дуже страшно коли стріляють у відповідь: Сили оборони змусили другий Ту-22 замість атаки України тікати подалі вглиб росії - розвідка

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:55

Під час атаки російських бомардувальників Ту-22М3 один з них був збитий, а другий поспішив розвернутися. Про це розповів представник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України Андрій Юсов у ефірі Радіо Свобода в п’ятницю, 19 квітня. . "Зн...