"Він відверто брехав": Голова МЗС Польщі розказав про розмову з Лавровим перед початком вторгнення

Голова Міністерства закордонних справ Польщі Збігнєв Рау розповів, як російській колега Сергій Лавров відверто брехав за 9 днів до початку повномасштабного вторгнення. Про це він заявив в ефірі польского телебачення, повідомляє видання PAP, передають Патріоти України.

Рау заявив, що зустрічався з Лавровим 15 лютого 2022 року і той запевняв, що російська Держдума не збирається визнавати "незалежність" терористичних "ЛДНР".

Польский міністр заявив, що поїхав тоді Москви, щоб зрозуміти, чи справді Росія збирається влаштували війну. "Насправді виявилося, що вже тоді було надано накази про вторгнення в Україну, але формально жодних вказівок на це не було", — сказав Рау.

Дипломат також зазначив, що Варшава вже тоді мала дані від спецслужб США та Британії, які вказували саме на можливий початок війни.

Рау заявив, що тоді було важко повірити, що у Москві підуть на такий крок і влаштують війну "Коли це сталося, то під керівництвом Польщі потрібно було забезпечити рішуче засудження", — додав дипломат.

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...