"Він же розумна людина": У РПЦ висловили сподівання, що при Зеленському Порошенка посадять у в’язницю

Митрополит Іларіон також сподівається, що "багато чого в Україні буде переглянуто".

У РПЦ мріють про Порошенка у тюрмі. Ілюстрація: НВ.

У Російській православній церкві вважають, при новообраному президенті Володимиру Зеленському «багато в Україні буде переглянуто», зокрема, «беззаконня» команди чинного президента Петра Порошенка. Про це повідомляє Інтерфакс, посилаючись на заяву глави синодального Відділу зовнішніх церковних зв’язків митрополита Іларіона в ефірі програми Церква і світ, передають Патріоти України.

«Я думаю, що Зеленський, судячи з того, як він вів свою передвиборчу кампанію, це людина розумна і людина, яка не буде рухатися у фарватері політики Порошенка. І я думаю, що багато з того, що робив Порошенко, буде переглянуто. Я не виключаю, що деякі діячі його (Порошенка — ред.) команди, а може бути, і він сам, опиняться на лаві підсудних за ті беззаконня, які вчинили», — заявив митрополит Іларіон, закликавши нову українську владу не підтримувати політику Порошенко щодо «дискримінації російської мови».

Митрополит також припустив, що Зеленському пишуть пости в соцмережах українською мовою помічники, а не він сам. «Або він (Зеленський — ред.) пише російською, а потім перекладає українською. Може бути, звичайно, він сам вирішив відповідати українською мовою. Але, на мій погляд, будь-яка спроба дискримінації російської мови в Україні приречена на провал», — заявив Іларіон.

Ті, що нібито хочуть "захищати Україну": Франція запросить росіян на річницю висадження союзників у Нормандії

вівторок, 16 квітень 2024, 20:03

Влада Франції запросить представників країни-агресора Росії на церемонію 80-річчя висадження союзників антифашистської коаліції в Нормандії під час Другої світової війни. Про це 16 квітня з посиланням на джерела повідомила радіостанція Europe 1, переда...

"Крипта - ох**нна тєма": Справу "слуги народу", який намагався підкупити Мустафу Найєма, направили до суду

вівторок, 16 квітень 2024, 19:40

Справу народного депутата від Слуги народу Андрія Одарченка, якого викрили на спробі підкупу голови Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України Мустафи Найєма, скерували до суду. Про це повідомив Центр протидії корупції у вівтор...