"Він знає, що я доступний": Папа Римський заявив про готовність до діалогу з Путіним і назвав війну в Україні світовою

Папа Римський Франциск заявив, що готовий до діалогу з російським диктатором Володимиром Путіним, і в перші дні повномасштабного вторгнення РФ в Україну просив про зустріч із президентом країни-агресора, але отримав відмову. Понтифік сказав, що Путін – освічена людина, а війну Росії проти України назвав світовою. В інтерв'ю швейцарсько-італійській телерадіокомпанії RSI, опублікованому в п'ятницю, 10 березня, Франциск розповів, що прийшов до російського посольства на другий день війни, передають Патріоти України.

Він хотів сказати, що готовий вирушити до Москви на розмову з Путіним. На запитання журналіста, що він сказав би главі Кремля, Папа Римський відповів: "Я б розмовляв з ним так само чітко, як я говорю на публіці".

"Він освічена людина. На другий день війни я був у російському посольстві перед Святим Престолом, щоб сказати, що готовий поїхати до Москви, якщо Путін залишить мені вікно для переговорів. Лавров (глава МЗС РФ. – Ред.) написав мені "дякую, але зараз не час". Путін знає, що я доступний", – наголосив понтифік.

Він стверджує, що війну в Україні нібито підживлюють імперські інтереси не лише країни-агресора, а й інших держав. "Там є імперські інтереси, не лише імперські інтереси Росії, а й інших імперій. Для імперії властиво ставити нації на друге місце", – додав Папа.

Війну РФ проти української держави він охарактеризував як світову. "За трохи більше ста років було три світові війни: 14-18-го, 39-45-го і ця, яка є світовою війною. Вона почалася по шматочках, і тепер ніхто не може сказати, що це не світова війна. Великі держави всі переплуталися. Поле бою – Україна. Там усі воюють. Це змушує задуматися про збройову промисловість. Це ринок. Війна ведеться, стара зброя продається, нова випробовується", – підсумував Франциск.

"Епідемію абортів має бути припинено": Кирило обіцяє розплодити росіян до 600 млн осіб

четвер, 28 березень 2024, 19:15

За сто років сталого демографічного зростання Росія має довести чисельність населення до 600 млн осіб. Для реалізації такої мети потрібно заборонити аборти, вести пропаганду багатодітної родини та повернути «традиційні для російського народу цнотливіст...

"Зрозумійте, що вони стали насправді жертвами своєї ж пропаганди": Буданов пояснив, що зміниться для України в разі зникнення Путіна

четвер, 28 березень 2024, 18:50

Зникнення Володимира Путіна навряд чи змінить ситуацію з війною. Російське суспільство вже стало жертвою пропаганди і ненавидить Україну та колективний Захід. Про це заявив начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов, пер...