Вірменія десятиріччями викачувала багатства з окупованої "зони безпеки": Азербайджан взяв під контроль золотий рудник на півдні Карабаху

Район родовища був окупований вірменськими військами під приводом утворення "зони безпеки" навколо Нагорного Карабаху, як і всі п'ять районів низинного Карабаху, де переважало азербайджанське населення.

Азербайджан взяв під контроль золотий рудник у Вейналі, що знаходиться на території Занлеганського району, що межує з Іраном та міжнародно визнаним кордоном Вірменії. Рудник вважається найбільшим родовищем золота в Зангеланському районі, адміністративний центр якого звільнили 20 жовтня 2020 року, зазначають Патріоти України.

Після звільнення Занлегану Азербайджан взяв під контроль всю ділянку кордону з Азербайджаном та розпочав відновлення контролю і на межі з Азербайджаном, де у підніжжя гори Сигирт на кордоні з Вірменією і розташований рудник

Інформацію про зайняття однойменного населеного пункту учора 30 жовтня 2020 року повідомив президент Азербайджану Ільхам Алієв.

Відео з рудника у Вейналі:

Його розробка велась Вірменією, тому по ньому і решті підконтрольних родовищ корисних копалин у Азербайджані вже заявили, що вимагатимуть компенсації за це.

Азербайджан взяв під контроль золотий рудник у Вейналі, поклади дорогоцінних металів у якому були виявлені у 1959-1962 роках. Упродовж декількох геологорозвідувальних робіт впродовж 1962-1971, 1976-1981 та 1983-1984 були визначені обсяги покладів корисних копалин.

Тут виявлено:

  • руди категорії С1- 183 тисяч тонн, золота 2169 тонн
  • руди категорії С2 433 тисяч тонн, золота 4347 тонн
  • срібло категорії С1 0,19 тонн
  • срібло категорії С2 9,9 тонн
  • мідь категорії С1 200 тонн
  • мідь категорії С2 2800 тонн

Всього на територіях підконтрольних «Нагірно-Карабаській Республіці» знаходиться 160 місць з покладами дорогоцінних металів.

Інтерактивна мапа з місця бойових дій у Нагірному Карабасі:


Сподобався матеріал? Підтримай незалежний проект - одна кава - 30 гривень - дозволять нам працювати для Вас!


Росія нищить все: Військові показали, як виглядає зруйнований Часів Яр (відео)

вівторок, 16 квітень 2024, 14:22

Воїни штурмового батальйону "Чорний лебідь" 255-ї ударної групи Збройних сил України, які діють на східному фронті, продемонстрували сучасний стан Часового Яру, передають Патріоти України. У відеозаписі з дронів можна побачити зруйновану внаслідок росі...

Раптово вирішив "розширити бізнес": Відомий австрійський банк вляпався в гучний скандал через Росію

вівторок, 16 квітень 2024, 13:55

Австрійський банк Raiffeisen Bank International нещодавно розмістив десятки оголошень про вакансії в Росії. Компанія має амбітні плани щодо розвитку в країні-агресорці, що суперечить офіційній обіцянці піти з ринку. Видання Financial Times виявило, що ...