Вірменія відмовилася від участі у керівництві ОДКБ

Вірменія продовжує дистанціюватися від країни-агресора Росії та Організація договору про колективну безпеку – військово-політичного блоку на чолі з РФ. Країна відмовилася від своєї квоти заступника генерального секретаря ОДКБ. Про це стало відомо у пʼятницю, 10 березня. Цю інформацію вірменській службі "Радіо Свобода" підтвердив прессекретар міністерства закордонних справ Вірменії Ваан Унанян, передають Патріоти України.

Водночас він не назвав причину відмови країни від участі у керівництві ОДКБ, утримавшись від будь-яких коментарів. Нагадаємо, що до складу ОДКБ зараз входять шість держав: Вірменія, Білорусь, Казахстан, Киргизстан, Росія та Таджикистан.

Вірменія при цьому неодноразово висловлювала своє незадоволення блоком. Зокрема, у Єревані вимагали, аби в ОДКБ засудили вторгнення Азербайджану на суверенну територію Вірменії у вересні 2022 року. Однак в ОДКБ так цього і не зробили.

18 вересня минулого року у Єревані відбувся мітинг за вихід Вірменії з ОДКБ. Люди вийшли з плакатами "ОДКБ ПНХ", "Зупиніть російсько-азербайджанську агресію", "Зупиніть азербайджанський терор".

А у листопаді 2022-го прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян на саміті ОДКБ в Єревані відмовився підписувати проєкти декларації Ради колективної безпеки ОДКБ.

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...