"Вірменія всерйоз розглядає сценарій втрати Карабаху", - військовий експерт

Вірмени вирішили готуватися до партизанської війни.

Вірменія не виключає втрати невизнаного Нагірного Карабаху і почала підготовку до партизанської війни в регіоні. Військовий оглядач Олексій Арестович змалював перспективи війни в Закавказзі. Патріоти України пропонують вам ознайомитися із його міркуваннями.

Після втрати важкої техніки на фронті в Нагірному Карабасі Єреван намагався перекинути в гарячу точку нове озброєння, використовуючи цивільну авіацію, а вантаж назвали "гуманітарним". Грузія зловила Вірменію на маніпуляції і закрила небо для літаків сусідньої країни. Військовий оглядач Олексій Арестович вважає, що Вірменія готується до втрати Карабаху.

"Вони всерйоз розглядають сценарій, коли втрачають Карабах або більшу частину Карабаху, починають там партизанську війну, мобілізують Вірменію і починають бійку за коридор, який поєднує Вірменію з Нагорним Карабахом, щоб ці райони не віддати", - сказав експерт.

Арестович також звернув увагу на останні репортажі азербайджанських ЗМІ, які показують свій тил: "Демонстрація тилу - демонстрація готовності до тривалої війни. Або це інформаційна складова, розрахована на противника, або це інформаційна складова реальних дій. Тобто сторони готуються до затяжної війни. А це означає, що росіяни з вірменами реально оцінюють потенціал Азербайджану". Баку зараз використовує дорогі БПЛА для ударів по військових противника, що говорить про істотні запаси ресурсів Азербайджану і готовність до довгого протистояння.

Посол повідомила, як швидко США передадуть допомогу Україні після голосування в Конгресі

субота, 20 квітень 2024, 12:22

США за короткий період можуть перейти до постачання Україні озброєнь після ухвалення відповідного закону в Конгресі. Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. «Від моменту підпи...

"Скажу вам, локально, що бачу": Військовий прокоментував заяви про контрнаступ ЗСУ у 2025 році

субота, 20 квітень 2024, 11:30

Військовослужбовець Євген Ієвлєв, який зараз перебуває на Горлівському напрямку, закликає до стриманості у заявах про можливий контрнаступ Збройних сил України 2025 року. Про це він сказав в ефірі "Еспресо", передають Патріоти України. "Я вважаю, що...