Вірмени вже майже програли: Армія Азербайджану повністю відрізала Карабах від Ірану

Черговий військовий успіх азербайджанської армії на південному фронті для Єревана може стати фіаско, так як закритий останній наземний коридор, звідки Вірменія могла отримувати матеріально-технічну підтримку.

Ільхам Алієв. Фото: Твіттер.

Президент Азербайджану Ільхам Алієв заявив, що його військові повністю перекрили кордон Нагірного Карабаху з Іраном після визволення населеного пункту Агбенд, повідомляють Патріоти України.

"З звільненням населеного пункту Агбенд був забезпечений повний контроль над державним кордоном Азербайджану і Ісламської Республіки Іран. Вітаю народи Азербайджану і Ірану з цієї нагоди. Хай живе переможна Азербайджанська армія!" - написав глава Азербайджану.

Крім цього, сьогодні під контроль Баку перейшов ще 21 населений пункт. Черговий військовий успіх азербайджанської армії на південному фронті для Єревана може стати фіаско, так як закритий останній наземний коридор, звідки Вірменія могла отримувати матеріально-технічну підтримку.

Варто зазначити, Іран побоюється, що військові дії з неспокійного Карабаху можуть перекинутися на іранське суспільство. Справа в тому, що в країні живуть понад 15 мільйонів азербайджанців (населення всього Азербайджану менше 10 мільйонів чоловік - ред.), чиї сепаратистські настрої дуже сильні. Після отримання Азербайджаном незалежності в 90-х роках Тегеран став побоюватися впливу Баку на нацменшини в Ірані. Також Іран намагається зберегти нейтралітет, щоб не погіршити відносини з Росією і Туреччиною, що підтримують різні сторони конфлікту в Карабаху.

Боєприпаси для артилерії теж будуть: Бельгія надасть Україні великий пакет військової допомоги

вівторок, 19 березень 2024, 11:44

Бельгія планує передати Україні пакет військової допомоги на суму 450 мільйонів доларів. До нього увійдуть близько трьох сотень бойових броньованих машин LMV й три мінні тральники. Про це пишуть видання Belga та Shephard Media, посилаючись на слова мін...

Мінус один: Нацгвардійці влучним ударом знищили російський комплекс спостереження "Муром" (відео)

вівторок, 19 березень 2024, 10:55

Бійці Національної гвардії України знищили російський комплекс дальнього відеотепловізійного спостереження "Муром", передають Патріоти України. "Якісна робота з виявлення і ураження від аеророзвідників 11 бригади імені Михайла Грушевського. Знищено ще ...