Вісь зла проти України: Північна Корея передала РФ нову партію зброї, - США

Північна Корея передала Російській Федерації чергову партію зброї для війни проти України.

Партія зброї складає понад 1 тис. контейнерів з боєприпасами, заявив посол США при НАТО Джуліан Сміт під час онлайн-брифінгу, повідомляє Укрінформ.

"Північна Корея постачає свою зброю до Росії на вантажних суднах. У нас є нова інформація про те, що КНДР недавно поставила додаткові озброєння в РФ для застосування у війні проти України. За нашою інформацією, КНДР передала РФ понад тисячу контейнерів військового обладнання та боєприпасів", - сказано в повідомленні.

Отримані США супутникові знімки показали, що Північна Корея постачає свою зброю до Росії на вантажних суднах. У Вашингтоні впевнені, що в обмін на зброю Пхеньян від Москви отримує нові військові технології. Це можуть бути винищувачі, ракети земля-повітря, бронетехніка, обладнання для виробництва балістичних ракет та інше озброєння.

"Ми рішуче засуджуємо КНДР за передачу росіянам такого озброєння, яке, безсумнівно, буде використано для атак на український народ, українські міста, а також у подальшій незаконній війні Кремля. США продовжать стежити за розвитком ситуації", - зауважив Сміт.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...