Вісім років переховувався від слідства: У Києві піймали дезертира з СБУ (фото)

У Києві правоохоронці затримали дезертира зі Служби безпеки України, який понад 8 років переховувався від слідства, інформують Патріоти України.

Як повідомляє прес-служба Держбюро розслідувань, слідчі ДБР у взаємодії з СБУ затримали колишнього співробітника управління Служби безпеки України в Луганської області, який понад 8 років переховувався від слідства у справі за фактом дезертирства.

Так, у 2014 році після вторгнення росіян до Луганської області він не виконав наказ керівництва щодо передислокації й залишився у тимчасово окупованому Алчевську.

Через деякий час колишній правоохоронець виїхав з окупованої території Луганщини на підконтрольну Україні територію. "Однак, аби ухилитися від кримінальної відповідальності, він переховувався, обмеживши своє пересування навіть вулицею. Він вирішив, що у великому місті легше загубитись й оселився в столиці. Працівники ДБР спільно з СБУ затримали підозрюваного у Києві. Під час обшуку за його місцем проживання вилучені мобільні телефони та копії документів", - повідомили у ДБР.

Наразі чоловіка перевіряють на причетність до співпраці з представниками РФ та незаконними збройними формуваннями "ЛНР". Екс-правоохоронцю повідомлено про підозру у дезертирстві (ч. 1 ст. 408 Кримінального кодексу України). Санкція статті передбачає покарання до 5 років позбавлення волі.

Зазначається, що з початку року слідчі ДБР завершили спеціальне досудове розслідування стосовно ще 9 співробітників СБУ – дезертирів, які у 2014 році залишилися на тимчасово окупованій території Луганської області.

Москва заскочена зненацька. Стратегія ППО РФ не розрахована на українські технології, — Newsweek

субота, 27 квітень 2024, 5:58

Найгірше щодо загрози з неба для держави-агресора тільки починається. Росії терміново треба переглядати концепцію протиповітряної оборони. Однак швидко це не вийде, навіть якщо вдасться намацати правильні рішення. За словами аналітика RAND Маттіаса Еке...

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...