"Віскі вже в дорозі": Воллес розповів про код, який використовував із українським колегою Резніковим

Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес розповів про код для західного озброєння, який використовував зі своїм українським колегою Олексієм Резніковим, передають Патріоти України.

У матеріалі The Times, опублікованому в суботу, 15 липня, сказано, що незадовго до початку повномасштабної війни, поки з Києвом ще не було захищеного зв’язку, Воллес і Резніков називали системи озброєнь брендами напоїв.

«Я просто вибрав віскі. Таким чином, [переносний протитанковий ракетний комплекс] NLAW був Glenfiddich, а протикорабельні ракети Harpoon — Islay [шотландські віскі]. Я писав йому: „Маю для тебе віскі“ або „Віскі вже в дорозі“. Ми просто вибрали кодові слова, міністр для міністра», — розповів він журналістам.

The Times описує, як перед початком повномасштабного вторгнення Росії в Україну Воллес зустрівся в Москві з міністром оборони країни-агресора Сергієм Шойгу, і той збрехав йому в обличчя про те, що жодного вторгнення не буде. «Ми обмінювалися подарунками, і я подарував йому пляшку Glenfiddich. Він не знав, що це означає. Пожартував сам над собою», — згадав Воллес.

В інтерв'ю The Times Воллес підтвердив, що планує цього року залишити посаду міністра оборони і піти з уряду. Він обіймав цю посаду за трьох прем'єр-міністрів.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...