"Вітаємо російських прикордонників": У РДК заявили, що знову перетнули кордон РФ (фото)

Представники Російського добровольчого корпусу заявили, що вкотре перейшли державний кордон Росії. Вони також опублікували відповідне фото, передають Патріоти України.

«Учора прикордонники РФ відзначали своє професійне свято. Бійці РДК привітали їх черговим успішним переходом „дірявого“ державного кордону», — йдеться в повідомленні.

Представники РДК уточнили, що мета перетину кордону стане відома найближчим часом. Головне управління розвідки Міноборони України назвало дії Легіону і РДК у Бєлгородській області РФ «створенням смуги безпеки» для захисту українців. Представник ГУР Андрій Юсов наголосив, що рейд у російському регіоні проводили за своєю ініціативою виключно бійці Легіону РДК — громадяни РФ.

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк також підтвердив, що Україна не має стосунку до дій РДК і Легіону в Бєлгородській області.

За словами бійців, під час рейду вони зайшли на 42 км углиб Росії і контролювали деякі населені пункти Бєлгородської області протягом доби. За їхніми словами, вони втратили двох людей загиблими, ще десять дістали поранення, знищили кілька десятків російських силовиків і близько десяти одиниць бронетехніки, а також узяли трофеї.

"Якби ж...": Туск прокоментував заяви європейських лідерів щодо допомоги Україні

четвер, 18 квітень 2024, 11:59

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск натякнув, що словам лідерів країн Євросоюзу щодо допомоги Україні не вистачає реалізації. Про це він написав у X (Twitter) за підсумками засідання Євроради, яке відбулось 17 квітня, передають Патріоти України. «Якби ...

Наводив російські ракети та дрони на місто: СБУ затримала у Дніпрі айтішника-зрадника

четвер, 18 квітень 2024, 11:44

Контррозвідка Служби безпеки України (СБУ) затримала російського інформатора у Дніпрі, який намагався виявити вогневі позиції українських зенітно-ракетних комплексів протиповітряної оборони. Про це повідомляє СБУ у Telegram, передають Патріоти України....