Вітаємо з мужнім кроком визнання агресії: Українська сторона ТКГ потролила російський МЗС, котрий вимагає побачення консула з затриманим "туристом Путіна"

Заарештований російський офіцер Косяк

Українська делегація у Тристоронньої контактній групі з врегулювання ситуації на сході нашої країни «привітала» МЗС России з офіційним визнанням участі громадян РФ у збройному конфлікті на Донбасі.

Так в українській делегації прокоментували заяву російських дипломатів про затримання бойовика, який під виглядом члена СЦКК проводив розвідку позицій ЗСУ у районі лінії розмежування на Луганщині.

«13 жовтня на лінії зіткнення на Донбасі українськими військовослужбовцями був затриманий представник Луганська у Спільному центрі з контролю і координації (СЦКК) А.В.Косяк. Затримання відбулося, незважаючи на гарантії безпеки, надані Києвом членам СЦКК», — заявляли у російському МЗС.

У відповідь українська делегація привітала російських представників «з цим мужнім кроком»: «Офіційно визнавати реальність після восьми років послідовної брехні важко».

Росіянам побажали «сил і натхнення у взятті наступного бар'єру» — офіційного визнання відповідальності керівництва РФ за рішення і продовження міжнародного збройного конфлікту на сході України.

«Це є головною запорукою початку процесу реального мирного врегулювання. Ще раз вітаємо російський МЗС і підтримуємо його керівництво в їхніх сміливих кроках на користь припинення російської військової агресії проти України. Тримайтеся, ми знаємо, як вам наразі непросто», — йдеться у повідомленні.

Тим часом в СБУ повідомили, що затриманому бойовику — уродженцю Алчевська, який отримав російське громадянство, вже повідомили про підозру.

Передача винищувачів все ближче? Українські військові проходять підготовку до польотів на F-16 у Франції

четвер, 25 квітень 2024, 14:57

Українські пілоти проходять навчання на винищувачах F-16 на південному заході Франції. Проте країна наразі не планує надавати Україні літаки. Про це повідомляє BFM TV, передають Патріоти України. Зазначається, що Франція наразі не планує надавати Украї...

Довелося викликати підсилення: Українські прикордонники вступили в бій з російською ДРГ на Сумщині

четвер, 25 квітень 2024, 14:45

Українські прикордонники зіткнулися у бою з російською диверсійно-розвідувальною групою на Сумщині. Прикордонники виявили ворожу засідку з понад десятком диверсантів на одному з напрямків. Про це повідомили у Держприкордонслужбі. Під час стрілецького б...