Віталій Кличко відкрив у центрі Києва Меморіал воїнам, які загинули, захищаючи Україну від московської держави-агресора

На розі столичної Петрівської алеї та вулиці Грушевського з'явився Меморіал загиблим киянам-учасникам АТО/ООС. Урочисту церемонію очолив міський голова Києва Віталій Кличко, зазначають Патріоти України

Пряма мова Кличка: "Сьогодні, 29 серпня, трагічна дата в новітній історії України. В цей день 7 років тому частини збройних сил Росії, що вторглися до України, обстріляли коридор, яким виходили українські бійці з Іловайська. Іловайський котел став пеклом і символом підступності агресора. А також – символом героїзму українських захисників.

Сьогодні ми згадуємо наших героїв і вшановуємо їхню пам’ять та їхній подвиг. І сьогодні ми відкриваємо Меморіал, зведений на честь киян, які загинули за свободу України, за її європейське майбутнє".

Деталі: Мер столиці нагадав, що загалом майже 32 тисячі киян пройшли через бойові дії на сході України, 400 захисників загинули.

У церемонії відкриття Меморіалу взяли участь матері та дружини загиблих героїв-киян, ветерани, представники міської влади.

Композиція Меморіалу створена з граніту та металу. Основний майданчик вимощений гранітними плитами, доріжки викладені тротуарною плиткою. Також облаштували освітлення, полив, оновили під об’єктом комунікації, здійснили благоустрій території біля Меморіалу.

Зеленський заявив, що в квітні промисловість вперше виробить одразу 10 САУ "Богдана"

четвер, 18 квітень 2024, 15:56

У квітні українська промисловість уперше видасть десять самохідних артилерійських установок (САУ) "Богдана". У наступних місяцях очікується ще більша кількість, передають Патріоти України. з посиланням на Telegram-канал президента України Володимира Зе...

Попався: СБУ затримала помічника Шуфрича, який фінансував Росгвардію в Криму

четвер, 18 квітень 2024, 15:50

Служба безпеки затримала поплічника народного депутата Нестора Шуфрича, якого підозрюють у фінансуванні Росгвардії, передають Патріоти України. Дослівно: "Служба безпеки зібрала доказову базу на ще одного фігуранта у справі народного депутата Нестора Ш...