Вітати окупантів готові? У Херсоні міська рада відмовилась перейменувати вулицю Московську, посилаючись на "думку громадян"

Якщо вірити "батькам міста" вони опитали аж 363 херсонця...

Мешканці Херсона виступили проти перейменування вулиці Московської на честь родини Фальц-Фейнів – великих землевласників колишньої Таврійської губернії та засновників заповідника "Асканія-Нова". Про це заявила Херсонська міська рада за підсумками засідання комісії з перейменувань, зазначають Патріоти України.

"Загалом участь в громадському обговоренні та наданні пропозицій взяли 363 херсонця, з яких 120 виступили "за", 213 "проти" та 30 чоловік утримались. Тому вулиця Московська поки що лишається зі старою назвою", йдеться у повідомленні у Facebook.

Зазначається, що громадські обговорення щодо перейменування вулиці Московської на вулицю імені родини Фальц-Фейнів відбулися ще у вересні. Тоді участь в обговоренні взяли 65 осіб (13 підтримали, 22 висловились проти).

Потім до 8 листопада херсонці ще могли надіслати власні пропозиції щодо цього питання.

За цей час на ім’я міського голови Ігоря Колихаєва та комісії надійшло 8 листів (7 – від громадських організацій з підтримкою перейменування та 1 колективне звернення від мешканців вулиці Московської, які виступили проти).

Таким чином, вулиця поки носитиме стару назву. Водночас у міськраді наголосили, що містяни мають право знову ініціювати процес перейменування.

Дуже секретний об'єкт: Американським журналістам показали виробництво новітніх українських САУ “Богдана”

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:14

Привідкрита завіса над таємним українським військовим виробництвом найсучасніших артилерійських систем, у тому числі самохідної гаубиці стандарту НАТО «Богдана», яку продемонструвала компанія «Українська броня». У рідкісному проблиску секретного процес...

Коли Україна дозріє до таких моральних стандартів? Глава МЗС Латвії йде у відставку через журналістське розслідування

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:05

За інформацією журналістів, Кріш'яніс Каріньш нібито витратив до 1,3 мільйона євро на оренду приватного літака для офіційних поїздок. Кріш'яніс Каріньш, міністр закордонних справ Латвії, у четвер, 28 березня, заявив, що піде у відставку після скандалу,...