Вітчизняна металургія програє конкурентам: Експорт металобрухту зріс у 20 разів

Олександр Охріменко на своїй сторінці в Facebook прокоментував ситуацію з експортом металобрухту з України, зазначають Патріоти України.

"У чому стратегія України? Хочу звернути увагу, що за вісім місяців 2021 року експорт брухту чорних металів збільшився в річному численні в 20 разів, до 335 тис. тонн, левова частка якого вже пішла в Туреччину. Їх навіть вже не зупиняє наш поточний розмір мита на експорт брухту в $58 за тонну, так ці втрати вони компенсують різними формами державної підтримки. Так навіщо вони будуть витрачати свої бюджетні гроші і наповнювати наш бюджет. Нехай краще купують дешевше наш лом. І на тлі всього цього, одним з пунктів можливої угоди про вільну торгівлю між Україною та Туреччиною, є обнулення мита на металобрухт", — пише він.

Наостанок економіст розкритикував підхід держави в стратегічно важливій галузі.

"Чому Туреччина експортує готову продукцію, а ми сировину. Так ми ж самі вибираємо такий шлях співпраці між країнами. Самі вирішуємо стати сировинним придатком Туреччини, яка за рахунок нашої ж сировини розвиває свій промисловий експорт і економіку зокрема", — завершив експерт.

Стефанчук розповів, як довго Рада може розглядати закон про мобілізацію

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:30

Верховна Рада може розглядати законопроєкт про мобілізацію в сесійній залі впродовж одного - кількох тижнів, якщо народні депутати наполягатимуть на всіх правках, за відсутності цього - розглянуть швидше, заявив голова ВР Руслан Стефанчук у коментарі ...

Росія тероризує Україну обстрілами та зібралася у великий наступ: Жданов пояснив, що задумали в Кремлі

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:27

Обстріли українських міст останнім часом почастішали. Російські пропагандисти знову закликають знищити Київ та Харків. А із настанням літа, як пише британське видання The Economist, зростає загроза нового масштабного наступу російських військ по всій л...