Віце-прем'єр-міністр Резніков розповів про річні витрати Росії на війну з Україною

З бюджету Російської Федерації на утримання тимчасово окупованих територій Донбасу і Криму в рік виділяється в середньому $5 млрд доларів США. Про це повідомив віце-прем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков під час прес-конференції, зазначають Патріоти України. Частина грошей йде на утримання чиновників, частина – на військові дії.

"Ми точно знаємо, що з російського бюджету йде фінансування на зарплати держслужбовцям на окупованому тимчасово частково Донбасі та в Криму. За нашими даними це $1,3 млрд на рік на цивільні справи, і за нашою інформацією до $3,7 млрд на рік на війну, на військові питання. В середньому $5 млрд доларів на рік", – заявив віце-прем'єр.

Він додав, що фінансування здійснюється в різны способи, в тому числі через банки Осетії.

"Але одночасно, паралельно, через угоди, через своїх ділків вони з окупованого Донбасу витягали, наприклад, вугілля. Але це вже заробіток приватних осіб. За нашими оцінками, близько $4,7 млрд за 5 років", - зазначив Рєзніков.

Треба закрити небо: ЄС та НАТО тиснуть на Грецію й Іспанію щодо надання Україні додаткових систем ППО, - FT

вівторок, 23 квітень 2024, 8:59

ЄС та НАТО чинять сильний тиск на Грецію та Іспанію з вимогою надати Україні більше систем протиповітряної оборони Про це повідомляє Financial Times з посиланням на власні джерела, передають Патріоти України. Лідери ЄС під час саміту в Брюсселі минуло...

"Я ніколи не жалкую про минуле": Буданов пояснив свою заяву про ЗСУ в Криму

вівторок, 23 квітень 2024, 8:24

Начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов розповів, що на нього планують черговий замах в інтересах росіян, передають Патріоти України. Пряма мова: Там вони зараз планують дещо (замах - ред.), але, як і минулі рази, все в них не вийде... ...