Віце-президент США зробив заяву за підсумками першої зустрічі з Зеленським

Віце-президент США, заявив, що США і надалі дієво підтримуватимуть Україну. Крим та Донбас - українські, і тут не може бути компромісів

Володимир Зеленський і віцепрезидент США Майк Пенс. Варшава, 1 вересня 2019 року

Сполучені Штати продовжать підтримувати Україну з питань безпеки і територіальної цілісності. Таку заяву Майкл Пенс зробив на зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським у Варшаві, яку транслював FoxNews, зазначають Патріоти України.

"Між США та Україною - надзвичайно сильні стосунки, ми завжди підтримуємо і стоїмо пліч-о-пліч з Україною. Це почалося ще з 2014 року, з того часу ми сильно підтримуємо територіальну цілісність і народ України. Ми й надалі продовжимо підтримувати Україну, зокрема з питань безпеки і територіальної цілісності, що включає і Крим".

Як заявив Пенс, він чекає можливості обговорити з главою української держави питань, що стосуються прогресу у виконанні "Мінських угод", питань безпеки.

"У першу чергу мені хочеться обговорити питання енергонезалежності України, нашої можливої співпраці в галузі енергетики та економіки. Також мені хочеться почути більше про прогрес у питанні впровадження реформ. З нетерпінням чекаю можливості обговорити питання енергетики, енергоресурсів, яким чином це питання розвивається", додав Пенс.

У свою чергу Володимир Зеленський висловив подяку за підтримку України, "за те, що США завжди захищали і не змінювали позицію щодо нашої територіальної цілісності і суверенітету" і зазначив щодо реформ, що "нова Верховна Радапрацює лише три дні".

"У перший же день ми зареєстрували 74 - чи близько того - законів, які допоможуть реформувати українську систему, які допоможуть не лише боротися, а й перемогти корупцію, 5 вересня почне роботу Антикорупційний суд, ми перезапускаємо інші антикорупційні органи ... Призначено нового голову Служби безпеки, тепер в нас нарешті новий генпрокурор, новий молодий уряд ...Ми дійсно налаштовані побороти корупцію і дати можливість бізнесу, економіці дійсно розвиватися в Україні", - зазначив Зеленський.

"Чесно кажучи, чекати 5 років зовсім не хочеться ... Упродовж першого року нашої влади ми хочемо запустити усі головні реформи, яких очікує українське суспільство", - додав президент.

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 29 березня

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:30

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 29.03.24 орієнтовно склали:

Чехія знайшла для України вже мільйон снарядів - ЗМІ

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:22

Учасники ініціативи Чехії із закупівлі боєприпасів для потреб ЗСУ підписали угоду, в межах якої Україна отримає мільйон артилерійських снарядів, повідомляє . Спочатку передбачалося закупити 800 тисяч снарядів: 500 тисяч калібру 155 мм та ще 300 тисяч -...