Віцепрем'єрка Швеції розповіла про зустріч з українським військовим, який втратив ноги

Віцепрем'єрка Швеції Ебба Буш під час саміту миру в Швейцарії згадала свою розмову з українським військовослужбовцем, передають Патріоти України.

"Я ніколи, ніколи не забуду слова молодого українського солдата, з яким мені довелося зустрітися в Києві. Він служив у 79 -й десантно-штурмовій бригаді на фронті, втратив ноги, йому ампутували всього кілька тижнів тому, до нашої зустрічі. Його звуть Олександр. Він подивився мені просто у вічі і сказав: "Запам'ятайте, Путін не зупиниться в Україні". І я говорю це з деякою підставою, маючи Росію як сусіда", – розповіла Буш.

За її словами, повномасштабне вторгнення Росії до України змусило Швецію і Фінляндію переглянути політику нейтралітету і домагатися гарантій членства в НАТО. Ебба Буш запевнила, що її країна бажає миру в Україні, але не такого миру, який призведе до відновлення конфлікту, а міцного миру.


Через два дні після серії терактів в Дагестані: У Махачкалі знову стрілянина

середа, 26 червень 2024, 0:05

У столиці Дагестану Махачкалі увечері у вівторок, 25 червня, знову відбулася стрілянина. За даними місцевих ЗМІ, по російських силовиках у місті знову відкривали вогонь. . Відео зі стріляниною в місті публікують російські пабліки. . Telegram-канал Sh...

З російського полону повернулися 90 українських воїнів - Зеленський

вівторок, 25 червень 2024, 23:38

В Україну з російського полону повернулися 90 захисників. Про це повідомив президент Володимир Зеленський у Telegram у вівторок, 25 червня. . "Вдома - це не просто слова. Вдома - це Україна. Сьогодні ще 90 наших людей повернулися додому з російського ...