Вів "сепаратні переговори" із Заходом і Китаєм: ЗМІ з'ясували, кому була вигідна смерть глави МЗС Білорусі

У суботу, 26 листопада, стало відомо, що раптово помер міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей. Раптова смерть спровокувала теорію про те, що його смерть - це нібито натяк білоруському диктатору Олександру Лукашенку. Telegram-канал СВР, який нібито веде колишній співробітник Служби зовнішньої розвідки РФ, стверджує, що Макея дійсно вбили, передають Патріоти України.

"Вбивство міністра закордонних справ Республіки Білорусь Володимира Макея було заплановано, підготовлено та реалізовано за особистою ініціативою президента Росії Володимира Путіна, куратором реалізації "проекту" виступив секретар Ради Безпеки РФ Микола Патрушев", - йдеться у повідомленні.

За даними каналу, "акція була показово-демонстративна і спрямована на зрив сепаратних переговорів Лукашенка із Заходом і Китаєм". Генерал СВР стверджує, що Макей був довіреною особою Лукашенка, і самопроголошений президент Білорусі вимагав від глави МЗС вести переговори з США і країнами Європи щодо пом'якшення позицій по відношенню до країни, натякаючи, що скоро Білорусь піде на зближення із Заходом. Паралельно з цим Макей нібито повинен був домагатися від Китаю гарантій територіальної цілісності і захисту, зберігаючи тісні відносини з Росією.

"Переговори білоруського керівництва із Заходом йшли досить ефективно, про що регулярно доповідали Путіну, і саме це послужило ухвалення рішення президентом Росії поставити крапку в сепаратних переговорах Лукашенка, ліквідувавши основного парламентера. Після звістки про смерть Макея Лукашенку передали прямим текстом, що діяти надалі треба виключно зміцнюючи союзну державу, і жодних переговорів за спиною у Кремля. Лукашенку особисто не погрожували, та й не було сенсу, ліквідувати його ніхто не збирається, принаймні поки, А гарантії особистої безпеки ніхто крім Путіна йому надавати не поспішає", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Главред, військовий експерт Олег Жданов вважає, що не виключено, що самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко може загинути під час "випадкового" ДТП. Це потрібно Кремлю, щоб білоруська армія вступила у війну з Україною.

"Скажу вам, локально, що бачу": Військовий прокоментував заяви про контрнаступ ЗСУ 2025 року

субота, 20 квітень 2024, 11:30

Військовослужбовець Євген Ієвлєв, який зараз перебуває на Горлівському напрямку, закликає до стриманості у заявах про можливий контрнаступ Збройних сил України 2025 року. Про це він сказав в ефірі "Еспресо", передають Патріоти України. "Я вважаю, що...

"Окупанти не знають спокою ні вдень, ні вночі". Сирський показав, як ЗСУ нищать живу силу й техніку росіян (відео)

субота, 20 квітень 2024, 11:23

Сили оборони України й далі активно знищують живу силу і військову техніку країни-агресора РФ. Про це в Telegram 20 квітня заявив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти України. "Окупанти не знають спокою ні вдень, ні вночі. Про ...