"Візьмемо у лещата": Світан назвав два міста, які незабаром будуть під контролем ЗСУ

Збройним силам України залишилося просунутися на кілька кілометрів у Луганській області, щоб відтіснити російських загарбників із Кремінної у бік Рубіжного. Про це заявив висловив військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Роман Світан, передають Патріоти України.

"Кремінну ми могли взяти і раніше, до Нового року. Там був момент, пов'язаний з нашими певними діями... Тільки ми не саму Кремінну мали взяти – ми мали перерізати нитки постачання, тобто взяти практично у повне оточення саму Кремінну. Але зайти з півдня. Не з півночі, як ми зараз перерізаємо та виходимо до Червонопопівки, а зайти з півдня. Так, десь на 5-те число. Але не склалося", -розповів Світан в інтерв'ю Дмитрові Гордону.

Водночас експерт висловив переконання, що ЗСУ таки звільнять від ворога і Кремінну, і Сватове. Він також описав сценарій, за яким це може відбутися.

"Ми однозначно візьмемо не лише Кремінну, а й Сватове. Зі Сватовим – тут простіше. Зараз ідемо через Куземівку: трохи південніше, – на північ від Сватового, перерізаємо дорогу основну з Валуйків. Після того, як її переріжемо, залишиться лише одна дорога: на Старобільськ. І до неї теж підійдемо. Тобто ми сватівський гарнізон просто видавимо – і вони підуть зі Сватового", - заявив експерт.

На думку Світана, російським окупантам доведеться піти з Кремінної відповідно до правил війни. "Кремінну візьмемо у лещата, найімовірніше, з півдня і з півночі. До того ж, з Червонопопівки, що на півночі, можемо вирушити відразу на Рубіжне. Це найоптимальніший варіант. Перетинаємо ту саму дорогу туди і назад. І на Кремінну, і з Кремінної на Рубіжне. І з півдня піддавимо. Тобто питання стосовно Кремінної, можна сказати, вирішено", - підкреслив Світан.

Він додав, що Кремінна розташована "в найнезручнішому становищі" в агломерації з Кремінної, Рубіжного, Сєвєродонецька і Лисичанська. Тож окупантам буде складно обороняти місто, якщо до нього підійдуть ЗСУ. "І вони будуть іти. Тобто там ще залишилося, можливо, кілька кілометрів до того, коли гарнізон Кремінної ухвалить рішення іти на Рубіжне", - підсумував експерт.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...