"Візуально схожа на Mbombe 6×6": На відео з Сирським і Умєровим помітили невідому раніше бронемашину українського виробництва

Головнокомандувачу ЗСУ Олександру Сирському та міністру оборони України Рустему Умєрову представили нове озброєння та військову техніку вітчизняного виробництва. Про це у четвер, 18 квітня, повідомляє "Мілітарний", передають Патріоти України.

Зазначається, що Сирському та Умєрову показали модернізовану бойову машину піхоти БМП-1ТС з українським модулем Спис-Синтез, бронемашину Oncilla та іншу техніку. Крім цього, найцікавішою одиницею серед представленої техніки вітчизняного виробництва була шестиколісна бронемашина, назву якої поки не розголошують, зазначає Мілітарний.

За словами видання, машина візуально схожа на Mbombe 6×6, яка була розроблена південноафриканською компанією Paramount Group. Бронемашина Mbombe розрахована на вісім піхотинців та трьох членів екіпажу: командира, водія і навідника. Кожному бійцю виділено окреме протимінне крісло.

За інформацією Мілітарного, ліцензійне виробництво цих машин налагодило одне із українських підприємств. У стандартній комплектації машина вагою 16 тонн має третій клас захисту за стандартом STANAG 4569, що означає здатність витримувати обстріл зі стрілецької зброї калібру 7,62×51 бронебійними патронами.

Розробник також підкреслює, що їхній бронеавтомобіль є мінозахищеним і може витримати вибух заряду вагою до 10 кг у тротиловому еквіваленті. Цей захист забезпечується двошаровим V-подібним дном корпусу. "В якості озброєння представлена на відео локалізована бронемашина отримала український бойовий модуль Спис-Синтез", — йдеться у повідомленні.


Швейцарія скасувала концерт відомої пропутінської співачки

середа, 1 травень 2024, 21:16

У швейцарському Люцерні скасували концерт російської оперної співачки Анни Нетребко, запланований на 1 червня. Про це повідомляє Swissinfo в середу, 1 травня, передають Патріоти України. Представники концертної зали KKL, в якому мав відбутися концерт Н...

Не рахуючись зі втратами: Росія кидає на штурм Часового Яру людей без зброї, - спікер ОСУВ Хортиця

середа, 1 травень 2024, 20:29

Росія кидає на штурм Часового Яру Донецької області людей без зброї. Керівництво армії РФ дає їм настанову добути зброю в бою. Про це повідомив спікер ОСУВ Хортиця Назар Волошин у коментарі Liga, передають Патріоти України. «В районі Часового Яру вже ф...