Візит до Константинополя: Порошенко провів зустріч із Патріархом Варфоломієм. Попереду велика спільна робота на благо України

П’ятий президент України лідер партії “Європейська Солідарність” Петро Порошенко зустрівся із Вселенським Патріархом Варфоломієм. Сторони домовилися про цю зустріч під час телефонної розмови 15 грудня у річницю Об’єднавчого собору, зазначають Патріоти України.

Петро Порошенко повідомив, що сторони обговорили перспективи подальшого розвитку і підтримки Православної Церкви України, у першу чергу визнання її іншими православними церквами-сестрами, відзначили важливість подальшого укріплення та розвитку ПЦУ як запоруки єднання українського суспільства.

Патріарх Варфоломій привітав Порошенка з річницею Об’єднавчого собору: “Саме ви дали сміливість це зробити”

Крім того, Вселенський Патріарх Варфоломій привітав Петра Порошенка і весь український народ із прийдешніми різдвяними святами. Його Всесвятість передав благословіння українському народу для того, щоб в країні був мир і добробут.

Нагадаємо, 15 грудня 2018 року в Києві відбувся Об’єднавчий собор українських православних церков, під час якого оголосили про створення в Україні незалежної православної церкви. Її предстоятелем було обрано Епіфанія.

У січні 2019 року Українська Православна Церква отримала Томос про автокефалію. Після цього Константинополь визнав ПЦУ єдиною правонаступницею Київської митрополії, яка існувала в складі Вселенського патріархату з X століття.


Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...