Візит нового генсека НАТО в Київ: Рютте назвав головну тему переговорів із Зеленським

У четвер, 3 жовтня, новий генеральний секретар НАТО Марк Рютте провів переговори з президентом України Володимиром Зеленським про подальше надання допомоги від Альянсу. Про це повідомляє агенція Інтерфакс-Україна, передають Патріоти України.

«Сьогодні ми обговорили сфери, в яких Україні потрібна подальша підтримка, а також те, у який спосіб НАТО може її надати», — сказав він під час спільної пресконференції із Зеленським.

Рютте зазначив, що першочерговим завданням для НАТО, окрім допомоги Україні, є поповнення запасів зброї країнами-союзниками. «Нарощування промислового виробництва йде для підтримки України і поповнення наших арсеналів. І це буде для мене пріоритетом», — наголосив він.

За словами генсека Альянсу, внутрішній потенціал України можна зміцнити за допомогою інвестицій та інновацій. Рютте прибув до Києва з неоголошеним візитом 3 жовтня. Це стало його першою поїздкою після вступу на посаду.

1 жовтня Єнс Столтенберг залишив посаду генерального секретаря НАТО, яку обіймав з 2014 року. Його замінив колишній прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте.

Під час церемонії передачі повноважень він заявив, що підтримка України та забезпечення умов для її перемоги залишатимуться ключовим пріоритетом нового генерального секретаря НАТО. Він також заявляв про необхідність посилити ППО України та виступив за зняття обмежень на удари західною далекобійною зброєю по території РФ.

"Подвоїли зусилля у вересні": ЗСУ перекинули всі свої найкращі танки в Курську область — Forbes

четвер, 3 жовтень 2024, 17:48

Як пише Forbes, українська армія перекинула всі свої найкращі шведські та німецькі танки в Курську область Росії, що свідчить про важливість цього напрямку для українського командування, передають Патріоти України. . "Те, що українське командування го...

"Цьому є пояснення": Комбат відповів, що зараз відбувається з поповненням військ ЗСУ

четвер, 3 жовтень 2024, 17:39

В Україні спостерігається спад мобілізації, адже війську бракує стратегії щодо рекрутингу. Про це сказав командир 2-го штурмового батальйону 3-ї ОШБр Дмитро Кухарчук в ефірі "КИЇВ24", передають Патріоти України. Боєць переконаний, що спад мобілізації в...