Візит з диверсією Х*йла не минули непоміченими: ЄС жорстко відреагував через закладку бойових кораблів РФ у Криму

У ЄС відреагували на закладення Путіним двох нових бойових кораблів на суднобудівному підприємстві Керчі і назвали це порушенням Росією суверенітету і територіальної цілісності України. Про це сказано в заяві представника ЄС, яку оприлюднено 28 липня на сайті Європейської служби зовнішніх дій.

"Триваючі зусилля Російської Федерації підірвати суверенітет та територіальну цілісність України, які супроводжуються подальшими спробами насильницької інтеграції незаконно анексованого Криму і Севастополя до Росії, є порушенням міжнародного права. Нещодавня церемонія з нагоди закладення двох штурмових кораблів у Керчі є ще одним очевидним кроком у продовженні мілітаризації півострова, що має суттєвий негативний вплив на регіональну безпеку у Чорному морі", - йдеться в документі.

У заяві представника підкреслюється, що ще однією причиною для занепокоєння для Євросоюзу є обмеження свободи руху для громадян України в Крим та в зворотному напрямку.

"Доступ до материкової України та право на повернення до місця проживання має бути забезпеченим безумовно та не має потребувати наявності російських паспортів. Європейський Союз далі очікуватиме, що Росія припинить всі порушення міжнародного законодавства на Кримському півострові. Європейський Союз є непохитним у підтримці незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів", - наголосили в заяві Євросоюзу.

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...