Візит Зеленського до Нью-Йорку: Президент України розповів діаспорі про відновлення територіальної цілісності держави

Президент України Володимир Зеленський в Нью-Йорку розповів представникам діаспори про свої плани відновлення територіальної цілісності України. Про це повідомляє інформаційне агентство "Укрінформ", посилаючись на слова президента Українського конгресового комітету Америки (УККА) Андрія Футея, зазначають Патріоти України.

Нагадаємо, увечері в понеділок, 23 вересня, в рамках візиту в Нью-Йорк для участі в Генеральній асамблеї ООН Зеленський провів свою першу зустріч - відвідав Український інститут Америки, де поспілкувався з діаспорою.

"Президент був дуже відкритий з нами. Він людина, яка має страшний вантаж на своїх плечах у нинішній ситуації. Але він відверто пояснив нам деякі свої плани, в тому числі по Донбасу, Криму", - зазначив Футей.

Президент УККА повідомив, що громада з задоволенням відзначила той факт, що Володимир Зеленський приїхав на зустріч з діаспорою першим чином, відразу з літака.

"Він нас запевнив, що його шлях полягає в подальшому захисті української ідентичності, української територіальної цілісності, повернення всіх наших територій, вигнанні ворога, який окупував Україну", - підкреслив Футей.

За його словами, президент також розповів про своє бачення ролі американської діаспори, зокрема, в спілкуванні з американською владою щодо подальшого розвитку України.

"Звичайно, кожен хотів би чути більше. Але треба розуміти, що йдуть переговори. Страшні переговори. З нашими союзниками - з Америкою, Канадою, Францією, Німеччиною. І навіть якби президент хотів сказати всі деталі, зараз цього не можна робити", - пояснив він.

Глава УККА зазначив, що українці США щиро бажають Зеленському вдалих зустрічей в Нью-Йорку. Він також розповів, що громада поділяє занепокоєння з приводу скандалу у внутрішній політиці США, пов'язаного з Україною.

За словами Андрія Футея, український лідер пояснив, що очікує від зустрічі з президентом США, перш за все, відкритості.

"Президент чітко сказав, що він хоче почути від Трампа - який його план по Україні", - розповів Футей.

За словами президента УККА, в такий "неприємний час", коли Україна опинилася в епіцентрі політичного протистояння двох американських партій, "головне, щоб ми тримали лінію, щоб надалі і республіканці, і демократи підтримували Україну, - так, як це завжди відбувалося до цих пір".

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...