Входив до топ-20 багатіїв РФ: У Чехії заблокували активи російського олігарха, наближеного до Путіна

На тлі повномасштабного російського вторгнення в Україну в Чехії заблокували рахунки і заарештували майно російського олігарха Володимира Євтушенкова, інформують Патріоти України.

Як повідомляє чеський телеканал CT24, майно російського олігарха в Карлових Варах оцінюється більш ніж в 500 мільйонів крон (близько 20 мільйонів доларів). У числі активів Євтушенкова - п'ятизірковий Готель Savoy Westend, де раніше часто відпочивали російські політики, артисти та бізнесмени.

Влада Чехії заарештувала готель, що належить олігарху. Зараз він працює в обмеженому режимі та не приймає броні, обслуговуючи тільки гостей, які забронювали номери до кінця червня. Крім того, фінансово-аналітичне управління країни заморозило рахунки і власність чеських фірм, які належать Євтушенкову, на загальну суму 100 мільйонів крон (близько чотирьох мільйонів доларів).

Російський олігарх Євтушенков

Євтушенков стабільно входив до топ-20 найбагатших бізнесменів Росії.

У вересні 2014 року російського мільярдера Євтушенкова посадили під домашній арешт. Арешт був пов'язаний з кримінальною справою за фактом розкрадання акцій підприємств, що входять в паливно-енергетичний комплекс республіки Башкортостан, і їх легалізації.

У 2014 році Кремль вирішив відібрати у мільярдера Євтушенкова "Башнефть".

Володимир Євтушенков і його син Фелікс потрапили до санкційних списків Чехії за "систематичну діяльність, що підриває або загрожує територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України". Євтушенков керує машинобудівним концерном "ГТВ системи", який є постачальником Міноборони РФ. Його син Фелікс - співвласник компанії і активно бере участь в її діяльності.

"Долар зараз дійсно дуже зміцнився": Професор економіки Гарварда дав прогноз, що буде з курсом у разі перемоги Трампа чи Гарріс

субота, 27 липень 2024, 20:45

Якщо колишній президент США Дональд Трамп повернеться до Білого дому 2025 року, йому, найімовірніше, пощастить із його планами на ослаблення долара, навіть якщо він нічого не робитиме. Таку думку висловив професор економіки Гарвардського університету, ...

Скоро в Україні? Британці вперше випробувували лазерну зброю проти безпілотників

субота, 27 липень 2024, 20:30

Цей зразок лазерної зброх вже здійснив понад 40 тисяч тестових годин і знищив понад 400 цілей. Британська оборонна компанія Raytheon вперше в історії країни випробувала проти безпілотників лазерну зброю, інтегровану в бронемашину, передають Патріоти Ук...