"Вкласти гроші легко, а вивести - ні": Китай "узяв в заручники" резервні 100 мільярдів доларів Росії

Російська влада вклала 17% власних золотовалютних резервів у юань, але тепер змушена визнати, що вивести кошти з китайських активів просто так неможливо. Про це інформує газета The Moscow Times, передають Патріоти України.

"Продаж юанів, в які на 1 січня було вкладено понад $100 млрд із ЗВР (золотовалютного резерву - ред.), потребує окремої угоди з Китаєм. Про це йдеться в презентації Центрального банку РФ, підготовленої для наради з урядовцями про подальшу долю резервів і плани наповнити їх "дружніми" валютами", - зазначається у статті.

Згідно з документом, який цитує видання, влада РФ обговорює можливість додаткового придбання юанів та інших "м'яких" валют на $70 млрд. При цьому ЦБ РФ визнає, що після введення санкцій та заборони на операції з доларами та євро знайти активи для ЗВР непросто.

Вибір обмежується нечисленними "дружніми" країнами.

"Але турецька ліра не може вийти зі "штопору" хронічної девальвації та за 10 років втратила 90% вартості. А дірхам ОАЕ, згідно з презентацією, схильний до "політичних ризиків": в Емірати зачастили американські чиновники, які вимагають не перетворювати Дубай на хаб для обходу санкцій", - зазначає The Moscow Times.

Залишається хіба що юань, але з ним є проблема: "вкласти гроші в китайські активи можна відносно легко, а вивести назад - ні".

"Для цього потрібен дозвіл китайської влади, а "його буде дуже складно отримати в кризу", вважають у ЦБ", - підкреслює The Moscow Times.

Таким чином, наразі у китайському "капкані" опинилися останні незаморожені резерви Росії.

Вражаючий результат царювання Путіна: В Підмосков'ї розширять головне військове кладовище Росії - ЗМІ

неділя, 5 травень 2024, 2:35

При відкритті меморіалу 2013 року планувалось, що первісної території під 40 тисяч поховань вистачить на наступні 200 років. Проте тепер усвідомили потребу екстреного розширення. При тому, що елітарного поховання удостоюють тут далеко не всіх "героїв СВО"

Словаччина призупинила пропуск вантажівок з території України

субота, 4 травень 2024, 23:16

Словаччина тимчасово призупинила оформлення та пропуск великогабаритних транспортних засобів з України через поломку сканера в пункті пропуску Вишнє Нємецьке. Про це у суботу, 4 травня, повідомили в державній митній службі, передають Патріоти України. ...