Вкрала два мільйони: У Харківській області затримали експрацівницю "Укрпошти", яка працювала на окупантів (фото)

Під час стабілізаційних заходів у звільнених районах Харківської області співробітники Служби безпеки України встановили місцеперебування та затримали колаборантку, яка працювала на окупантів. Про це повідомили у Службі безпеки України, передають Патріоти України.

Як установило слідство, під час окупації міста Балаклія в Харківській області колишня працівниця Харківської дирекції акціонерного товариства "Укрпошта" обійняла посаду керівника одного з відділень поштового зв'язку КП "Пошта".

Після призначення жінка обікрала одне з міських відділень "Укрпошти" та передала окупантам майже два мільйони гривень, які сплатили українці за послуги держпідприємства. Вона виконувала завдання окупантів по формуванню підконтрольної Росії поштової мережі в Балаклії та Ізюмі.

"Для "запуску" поштових відділень у захоплених містах колаборантка намагалась відновити зв'язок зі своїми колишніми колегами, які виїхали за межі області. Саме від них планувала отримати електронні ключі доступу до систем адміністрування і баз даних абонентів", — розповіли в СБУ.

Крім того, жінка закликала інших працівників пошти добровільно ставати на бік російських окупантів та передавати на баланс Росії державне майно "Укрпошти".

Після деокупації зловмисниця намагалася переховуватися. Ексспівробітниці "Укрпошти" оголосили підозру за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

"Це дуже цікаво, але лише одна країна варта уваги": Американський дипломат дав оцінку розмовам про новий мирний план для України

субота, 20 квітень 2024, 8:49

Лише Україна має право вирішувати, яким має бути «мирний план». На цьому наголосив Вільям Тейлор, віцепрезидент Інституту миру США, експосол США в Україні та колишній тимчасовий повірений у справах США в Україні в інтерв’ю "Главкому", передають Патріо...

Путін не зупиниться: Генінспектор Бундесверу заявив, що РФ може підготуватися до нападу на НАТО через 5-8 років

субота, 20 квітень 2024, 8:30

Росія може бути готова до військового нападу на країни НАТО вже через п’ять-вісім років. Щоб бути загрозою, спочатку їй потрібно відновити свої сили, виснажені в Україні, вважає генеральний інспектор Бундесверу Карстен Бреєр, передають Патріоти Україн...