Вкрали в Україні: Росіяни хочуть пустити з молотка відому картину Айвазовського

18 лютого в Москві відбудеться аукціон, одним із лотів стала картина Івана Айвазовського "Місячна ніч", вкрадена з Музейного фонду України. Після анексії Криму у 2014 році її разом із 52 іншими картинами незаконно передали до Сімферопольського художнього музею. Про це повідомив Гюндуз Мамедов - український юрист та колишній прокурор АР Крим, передають Патріоти України.

"Місячна ніч" разом із іншими витворами мистецтва була оголошена Інтерполом у міжнародний розшук у 2017 році. Тепер росіяни хочуть пустити картину з молотка та вкотре порушити міжнародне право.

"РФ відкрито нехтує міжнародним правом, адже згідно з Конвенцією ЮНЕСКО 1970 року - вивезення культурних цінностей та передача права власності є забороненою", - йдеться у публікації Мамедова у соцмережі X.

Росіяни зробили "Місячну ніч" головним лотом аукціону, про що йдеться на сайті Московського аукціонного будинку. Російські ЗМІ повідомляють, що початкова ціна картини становить 100 млн. рублів (1,09 млн. доларів). Також росіяни пропонують учасникам торгів "заповнити форму на вивіз предметів мистецтва із Росії".

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...