Влада Литви позбавила громадянства литовця, який воює в Україні на боці росіян

Наказом міністерки внутрішніх справ Агне Білотайте позбавлено громадянства Литовської Республіки Кястутіса Кветкуса, який проходить службу в Російській Федерації без дозволу уряду Литви. Про це повідомляє портал Delfi, передають Патріоти України.

Міністерка ухвалила рішення згідно з Законом про громадянство Литовської Республіки, на підставі даних, наданих Департаментом міграції та іншими відповідними державними органами. Згідно з пунктом 4 статті 24 цього закону, громадянство автоматично анулюється, якщо громадянин служить в іншій країні без дозволу литовського уряду. Кястутіс Кветкус такого дозволу не мав.

У такому разі рішення про втрату громадянства Литовської Республіки може бути прийнято без урахування того факту, що особа може стати особою без громадянства. Більше місяця тому у публічному просторі з’явилася інформація про литовця К. Кветкуса, який воює на стороні Росії проти України та активно прославляє російського диктатора Володимира Путіна в соціальних мережах.

Кветкус, який вступив до лав російської армії, родом з Юрбаркаса, був судимий. Першим про це повідомив блогер Скірмантас Малінаускас. За непідтвердженими даними, Кветкус отримав російське громадянство.

"Напад на Білорусь - це третя світова війна": Лукашенко вирішив пригрозити "ворогам"

вівторок, 17 вересень 2024, 20:14

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко пригрозив "супротивникам" у разі нападу на його країну. Про це пише Belta, передають Патріоти України. Лукашенко заявив, що "напад на Білорусь – це третя світова". "Хочу попередити наших супротивн...

Пєсков вже обурився: Meta перекрила російським пропагандистам "джерела впливу" в Мережі

вівторок, 17 вересень 2024, 20:02

Компанія Meta, якій належать платформи Facebook, Instagram, WhatsApp і Threads, у понеділок, 16 вересня, заборонила користуватись своїми додатками пропагандистській медіагрупі Russia Today та іншим російським державним ЗМІ по всьому світу. У Компанії з...