"Влада поводиться як паралітик, який чухає там, куди дотягнеться": Російський поет вказав на слабке місце Путіна

Влада в Росії імпотентна. Таку думку російський поет, письменник і журналіст Дмитро Биков висловив 5 березня в ефірі радіостанції "Эхо Москвы", передають Патріоти України.

"Не треба все валити на владу. Влада в Росії досить-таки імпотентна. Вона затримує. Але я вже говорю, що, власне, побити нас може будь-який гопник із підворіття. Ви спробуйте нам запропонувати щось серйозніше. Що такого в Росії робить влада? Вона, правду кажучи, поводиться як паралітик, який не може почухати, де свербить, і чухає там, куди дотягнеться", – сказав він.

а словами письменника, російська влада "не пропонує нових ідей, у неї важко з планами, з проєктами, навіть зі строками". "Міністр культури не висуває культурних ініціатив і не обговорює культурних тенденцій. Міністр освіти не генерує нових концепцій освіти і науки. Ні, не видно якихось навіть ідеологічних новацій", – пояснив Биков.

Він висловив сумніви, що російська влада "прицільно" сіє ворожнечу. "Щоб її сіяти, треба хоч знати якісь новітні рухи в суспільстві, у науці, в ідеології. А вона зовсім не в курсі. Ну запитайте у [президента РФ] Володимира Путіна, що там відбувається у світі, не кажучи вже про світ філософії, про світ ідей. Про існування [засновника компаній SpaceX і Tesla] Ілона Маска він, напевно, знає і вважає, що Ілон Маск ночами не спить від заздрості до [глави "Роскосмосу" Дмитра] Рогозіна. А говорити про якісь серйозніші речі з ним, я думаю, абсолютно марно. Апаратник і є апаратник", – підкреслив Биков.

"Створити пусті міста, пусті міста легше займати": Козій пояснив, що стоїть за нагнітанням чуток про плани РФ на Одесу

п’ятниця, 3 травень 2024, 8:30

Останніми днями війська РФ посилили атаки на Одесу - по місту бʼють балістичними ракетами. Першочергова мета таких дій ворога - не окупація міста, а створення в ньому таких умов, аби люди з нього тікали, передають Патріоти України. Про це в інтервʼю OB...

Кремль кидає у бій нові бригади: Жданов назвав напрямок головного удару РФ

п’ятниця, 3 травень 2024, 8:22

Основним завданням російських окупантів може бути розтягування резервів Сил оборони України, заявив військовий експерт, полковник запасу Олег Жданов, передають Патріоти України. "Найімовірніше, саме Авдіївський напрямок вони вважатимуть напрямком голов...