Влада США вперше дала публічного "копняка" Володимиру Олександровичу: "Зеленський іноді більше зацікавлений у суперечках у Twitter з американськими лідерами, ніж у захисті України", - сенатор Кріс Мерфі (відео)

Навіть якщо зауваження шостого президента мало об'єктивні підстави, діячі Банкової не врахували, що відверто хамити президенту США не можна, як Порошенку та іншим українським діячам. Дипломатія штука тонка, й не для слона в посудній лавці

Сенатор від демократичної партії США Кріс Мерфі відреагував на твіт президента Володимира Зеленського, в якому той прокоментував слова Джо Байдена про «незначне вторгнення». Про це сенатор заявив у розмові з журналісткою Крістіаною Аманпур в ефірі CNN, зазначають Патріоти України.

“Мене турбує, що президент Зеленський іноді, здається, більше зацікавлений у суперечках у Twitter з американськими лідерами, ніж у тому, щоб його країна була захищена”, — сказав він.

Мерфі зазначив, що ця заява прозвучала на тлі того, як вся дипломатична команда президента США працює над тим, щоб захистити Україну від можливого вторгнення РФ.

“Я не підрахую, скількома різними шляхами президент Байден порушував це питання, і Держдепартамент, який дав чітко зрозуміти українському президенту, що для нас є пріоритетом безпека його країни”, – сказав він.

При цьому він зазначив, що США не будуть відправляти сотні і тисячі військових. “…але ми робимо все, щоб бути впевненими, що Україна захищена. Тому я хвилююся через деякі твіти, які ми бачимо від Зеленського. Не думаю, що вони конструктивні”, – сказав сенатор.

Чехія знайшла для України вже мільйон снарядів - ЗМІ

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:22

Учасники ініціативи Чехії із закупівлі боєприпасів для потреб ЗСУ підписали угоду, в межах якої Україна отримає мільйон артилерійських снарядів, повідомляє . Спочатку передбачалося закупити 800 тисяч снарядів: 500 тисяч калібру 155 мм та ще 300 тисяч -...

Внаслідок нічної повітряної атаки росіян в Україні пошкоджені теплові та гідроелектростанції - Укренерго

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:14

Війська РФ вночі 29 березня під час масованої комбінованої атаки вдарили по енергетичних об’єктах. Про це повідомляє Укренерго. Внаслідок обстрілу зазнали пошкодження теплові та гідроелектростанції в центральному та західному регіонах. . Як зазначаєт...