"Владимир Владимирович, ау!": Зеленський запропонує Путіну провести вибори на Донбасі

Президент Володимир Зеленський порушить на зустрічі лідерів "нормандської четвірки" у Парижі питання щодо проведення місцевих виборів в ОРДЛО як на території України, а не окупованій. Таку заяву голова держави зробив під час перебування у Станиці Луганській, зазначають Патріоти України

"Ми повинні говорити про повернення всіх українських полонених (і тих, хто у списках, і тих, хто ні – ред.)… Повне розуміння конкретного списку людей із термінами – перше важливе питання.

Друге питання – "фейкове" припинення вогню, фейкове "хлібне перемир'я", таке, знаєте, тимчасове: два-три дні було перемир'я, а потім почали пострілювати, а потім щось серйозне – і починаємо втрачати людей. Тобто серйозне перемир'я, серйозне припинення вогню. Серйозне – це немає жодного обстрілу, зі зрозумілими термінами й обов'язками.

Досі в Мінську на багатьох зустрічах ніхто не говорив, а що буде, якщо домовилися про припинення вогню, а вогонь знову почався. Я хотів би теж про це говорити – і мати результат.

Третє питання – це контроль над кордоном, передача Україні контролю над кордоном із Росією.

Четверте питання – я думаю, що воно одне з непростих, бо складається з багатьох складових. Це можливість проведення місцевих виборів уже на території України, а не на тимчасово окупованій території України. Найголовніше питання", - заявив президент.

З приводу розведення сил на лінії розмежування Зеленський сказав, що виконав обіцянки: "Ми зробили розведення в трьох точках, по яких у нас були домовленості, щоб розблокувати формат нормандської зустрічі".

Президент визнав, що є "багато ділянок, які дуже складні для обговорення розведення, тому зараз про це не говоримо – ми будемо говорити на зустрічі".

Росія планує зірвати Глобальний саміт миру в Швейцарії – Зеленський

середа, 24 квітень 2024, 19:55

Росія має конкретний план для зриву Глобального саміту миру, який має відбутися у Швейцарії. Про це заявив президент Володимир Зеленський під час зустрічі з представниками держав-партнерів і міжнародних організацій, які працюють в Україні, передають Па...

Виконував завдання росіян: Харківський підприємець проведе п'ять років у тюрмі (фото)

середа, 24 квітень 2024, 19:14

Орджонікідзевський районний суд Харкова виніс вирок 44-річному приватному підприємцю з Харкова, який співпрацював із російськими окупантами. Чоловіка визнали винним і призначили йому покарання у вигляді п'яти років і шести місяців тюрми. У суді чоловік...