"Владимир Владимирович послушал Вову с Киева и...": Російські окупанти в ході "перемир'я" знов ударили по позиціях ЗСУ, і знов забороненою зброєю

Військові кажуть, що стрільці, судячи з характеру обстрілів, постійно змінюються.

Уперше від оголошення режиму тиші російські загарбники застосували на Донбасі важкі 120-міліметрові міномети. Два снаряди випустили по позиціях українських військових у Південному. Це селище розташоване впритул до окупованої Горлівки, а тому постійно опиняється під обстрілами, передають Патріоти України.

На вулицях покинутого селища ще тліють дерев'яні балки й час від часу відвалюється цегла із зруйнованих стін. Ще кілька днів тому у будинку жили військовослужбовці, але бойовики влучили у будівлю міною 120-мм калібру.

Дві важкі заборонені Мінськом міни найманці випустили по Південному надвечір. "Противник не дотримується Мінських угод і режиму тиші, бо міномети заборонені", – каже боєць батальйону "Айдар" на псевдо "Борода".

Селище Південне - черговий руйнівний здобуток проросійських бойовиків. Це один з населених пунктів, який вони перетворили на майданчик для зйомок фільмів - катастроф. Тут немає жодного вцілілого будинку. Останні місцеві мешканці втекли звідси близько року тому. Не залишають село-привид на околицях Горлівки тільки військові.

Південне потрапляє у фронтові зведення щодня. Попри режим тиші тут не змовкає стрілецька зброя та гранатомети. Військові кажуть, що стрільці, судячи з характеру обстрілів, постійно змінюються. "Можливо, Російська Федерація використовує Донбас як полігон", - додає "Борода".

Тут немає чорнозему, чи піску, а суцільний сланець із домішками заліза. Саме тому його доводиться підривати динамітом, а потім довбати вручну. Хлопці тут іноді більше за каменярів, аніж за військових. Утім, жартують, навіть попри перемир'я, ворог не підступиться точно. Бо зброя завжди під руками - навіть якщо це кайло чи молоток.

Джерело: ТСН.ua

Міноборони США готує зброю до відправки в Україну - ЗМІ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:42

США готуються якомога швидше затвердити новий пакет військової допомоги для України, бо Конгрес має скоро ухвалити закон про підтримку України. Про це повідомляє Politico з посиланням на джерела, передають Патріоти України. ЗМІ зазначає, що мовиться пр...

"Аборигени з'їли дядька": У Папуа-Новій Гвінеї обурені словами президента США Байдена

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:30

Президент США Джо Байден висловив припущення, що його дядька могли з’їсти канібали в Папуа-Новій Гвінеї під час Другої світової війни. Це викликало в острівній країні суміш здивування та критики. Про це повідомляє The Guardian з посиланням на місцевих ...