Влаштують пекло окупантам у небі: ФРН планує озброїти Україну потужними системами ППО

Збройні Сили України можуть отримати німецькі системи протиповітряної оборони IRIS-Т SLM. Німеччина обговорює можливість постачання в Україну німецької системи ППО, пише Bild, передають Патріоти України.

За даними, якими володіють німецькі журналісти, німецька система ППО може бути розгорнута в Україні вже в листопаді 2022 року. Відзначається, що німецька система ППО IRIS-T SLM ефективна при відбитті атак як бойових літаків, вертольотів, так і крилатих ракет.

IRIS-T SL - варіант IRIS-T адаптований для умов наземного запуску, передбачається використовувати в якості доповнення до американських ракет PAC-3 системи ПРО MEADS. Вперше випробувана в кінці 2009 року на полігоні Оверберг в ПАР.

Дальність дії 40 кілометрів (висота 20 кілометрів).

За допомогою IRIS-T SLM можна відбивати атаки:

  • бойових літаків;
  • вертольотів;
  • крилатих ракет;
  • реактивної артилерії;
  • безпілотників;
  • протирадіолокаційних ракет і бомб.

Готується вступити у війну? Білорусь закріпила у військовій доктрині надання допомоги союзникам

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:26

Білорусь оновила військову доктрину, в якій закріпила можливість надання допомоги союзникам. Зокрема, відправки військових. передають Патріоти України з посиланням на військову доктрину Білорусі. "Білорусь вважає за можливе надання військової допомоги ...

Буде чим відбивати атаки: Іспанія надасть Україні партію ракет для Patriot, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:42

Іспанія передасть Україні ракети для систем Patriot, попри тиск з боку НАТО і ЄС, які вимагають від європейських країн, що мають цю систему американського виробництва, передати їх Києву, передають Патріоти України. За словами урядових джерел, рішення п...