Влаштували "феєрверк": ЗСУ знищили ворожі "Панцир-С1" і "Тунгуску" за допомогою снарядів Excalibur (відео)

Українські воїни західними снарядами Excalibur знищили самохідну зенітно-артилерійську систему середньої дальності "Панцир-С1" та зенітну самохідну установку "Тунгуска" ЗС РФ. Відео точних ударів, зняте на Херсонщині, було опубліковано в мережі, передають Патріоти України.

Кадри оприлюднила у Facebook 45-та окрема артилерійська бригада Збройних сил України. Саме її військовослужбовці разом з аеророзвідкою (група Luftwaffe) та 129-ю ОБР ТРО провели ці успішні операції. На записові видно, як виглядали російські системи ППО з висоти. Зйомку проводив український дрон, якого окупанти та їхня техніка не помітили. Два точні удари – і установки окупантів були ліквідовані. Додамо, що дата зйомки не розкривається.

"Артилеристи завжди готові допомогти авіації, знищуючи "Панцирі", "Тунгуски" й інші види протиповітряної оборони ворога. Зачистивши напрямок від засобів ППО, ми готуємо безпечні умови для ефективної роботи наших авіаторів", – зазначила пресслужба.

M982 Excalibur – це американський 155-мм високоточний керований активно-реактивний снаряд (АРС) збільшеної дальності, який можуть запускати артилерійські установки чи гаубиці. Точність влучання досягається завдяки використанню сигналів GPS. Існують снаряди з різною дальністю стерльби: 23, 36 чи 40-60 кілометрів.

Британська розвідка спрогнозувала ймовірні втрати армії РФ в найближчі місяці

субота, 4 травень 2024, 13:41

У найближчі два місяці в російській армії зростуть втрати на війні проти України. Про це йдеться в новому звіті міністерства оборони Великої Британії, передають Патріоти України. Розвідники звернули увагу, що середньодобова кількість втрат росіян убити...

Масована атака "Шахедів" на Харків: У місті спалахнули відразу три пожежі (фото)

субота, 4 травень 2024, 12:59

У ніч на 4 травня російські загарбники здійснили масовану атаку дронів на Харків. За попередніми даними, постраждали чотири особи, серед них – одна дитина. Про це повідомила Державна служба з надзвичайних ситуацій України (ДСНС), передають Патріоти Укр...