Влаштували свої "торги": Відносини Ердогана з Путіним змушують Захід нервувати, - Financial Times

На шостому місяці повномасштабного російського вторгнення в Україну Західні країни стривожені економічним співробітництвом між президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом і президентом країни-агресора Володимиром Путіним. Про це повідомляє Financial Times, передають Патріоти України.

Як пише видання, Захід попереджає про зростаючий ризик того, що країна-член НАТО може піддатися обмеженням, якщо допоможе Росії уникнути санкцій. За інформацією видання, шість західних офіційних осіб заявили, що стурбовані домовленістю лідерів Туреччини та Росії розширити співпрацю в галузі торгівлі та енергетики.

Крім того, як пише видання, Євросоюз все більш і більш уважно стежить за турецько-російським співробітництвом, висловлюючи стурбованість тим, що Туреччина все більше стає платформою для торгівлі з Росією.

Зустріч Ердогана з Путіним:

Президенти Туреччини та Росії зустрілися в Сочі 5 серпня. За повідомленням росіян, президент Туреччини погодитися частково платити за російський газ в рублях. 6 серпня Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган підтвердив, що Туреччина частково буде платити за російський газ в рублях.

Згодом Ердоган заявив, що знову запропонував Путіну зустрітися з президентом України Володимиром Зеленським. За його словами, зараз важлива ефективна реалізація плану і перетворення позитивної атмосфери в конкретні кроки до повернення до переговорів у Стамбулі.

Після переговорів перший помічник президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана Фахреттін Алтун заявив, що світ "не може покласти край війні в Україні, ігноруючи Росію".

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...