Влаштували торг: Росія запропонувала Заходу "помінятися" замороженими активами, - Financial Times

Росія запропонувала Заходу "помінятися" замороженими активами: західним компаніям, що не можуть вивести капітали з РФ Кремль пропонує забрати російські активи, заморожені Заходом в межах санкцій. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України.

Згідно з пропозицією, яку озвучив міністр фінансів РФ Антон Силуанов, Москва дозволить зацікавленим західним інвесторам "придбати" заморожені російські активи на Заході, "розплатившись" своїми активами, що застрягли в Росії.

Таким чином хочуть обміняти 1,1 мільярда доларів, які переважно належать дрібним інвесторам і були інвестовані російськими холдингами на Заході. За словами Силуанова, решту подробиць буде викладено у відповідному указі, який має підписати Володимир Путін.

У російському Центробанку кажуть, що цей обмін буде "добровільним", а примусової експропріації західних активів в Росії не буде.

"Але будь-яка потенційна угода буде ускладнена юридичними труднощами та труднощами з дотриманням законодавства для західних інвесторів щодо розпорядження своїми активами в Росії", – пише FT із посиланням на джерело, що знайоме з деталями російської пропозиції.

Західні чиновники повідомили Financial Times, що вони не знали про цю пропозицію і що жодних переговорів щодо потенційного обміну активами не ведеться. Один європейський чиновник додав, що вони бачать мало можливостей для детальних переговорів щодо такої угоди.

Видання висловлює сумнів, що західні уряди погодяться на будь-яку угоду, яка прирівнює російські активи, заморожені у відповідь на повномасштабне вторгнення в Україну, із західними активами, які перебувають у Росії, конфіскацію яких вони вважають незаконною.

Посол України розповіла, коли американські F-16 передаватимуть ЗСУ

субота, 27 липень 2024, 18:45

Українські військові мають можливість використовувати винищувачі F-16 на полі бою вже до кінця 2024 року. Про це повідомила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі телемарафону, передають Патріоти України. «2024 рік – це рік, в якому ця спроможніс...

РПЦ то вже не християнське об'єднання: Богослови з усього світу написали лист із пропозицією засудити патріарха Кирила за ідеологію "русского міра", - Филипович

субота, 27 липень 2024, 18:30

Релігієзнавиця, докторка філософських наук, професорка Інституту філософії імені Г.С. Сковороди НАН України Людмила Филипович зазначила, що РПЦ ґрунтується не на християнських положеннях, а на ідеології "русского міра". Про це вона сказала в етері теле...